התקדמות בשיחות: בישראל נערכים לחתימה של המעצמות על הסכם עם איראן - עוד השבוע. כך דווח הערב (שישי) בהשבוע עם גאולה בכאן 11. בכיר ישראלי אמר הערב לכאן חדשות: למרות שיש נושאים שטרם לובנו, הכיוון הוא לקראת התפשרות עם איראן.
בישראל נערכים לחתימה על הסכם עם איראן בשבוע הבא, בנט צפוי למסור הצהרה
— כאן חדשות (@kann_news) February 18, 2022
הפרסום של @gilicohen10 מתוך #השבועעםגאולה pic.twitter.com/LQID43zsEE
בישראל מקווים כי הסרת הסנקציות על איראן תהיה הדרגתית, אבל סבורים: ארצות הברית תעודד חברות מסחריות לעשות עסקים עם איראן. ההתקדמות בשיחות תביא גם את ראש הממשלה נפתלי בנט להתייחס אליהן, ולדבר על ההסכם באופן פומבי. בנוסף, שגרירים מקבלים מסרי מדיניות בנושא, ושר הביטחון בני גנץ ומנכ"ל משרד החוץ אלון אושפיז השוהים בכינוס הביטחון במינכן צפויים לקיים שיחות בנושא זה.
גורם בכיר באיחוד האירופי אמר היום כי הצדדים מצויים בשלבים האחרונים של המשא ומתן בווינה. לדבריו, לא ברור אם יושג הסכם בימים הקרובים וכי הדבר תלוי ברצון הפוליטי. "אנו קרבים למסמך סופי שהאיחוד האירופי מקווה שיהיה בסופו של דבר הסכמה סופית על הסדר הגרעין", אמר.
גורם ישראלי: פלישה רוסית תסיט את הקשב מהסוגיה האיראנית. מטיוטת ההסכם עם איראן שפורסמה עולה – קודם תצומצם ההעשרה, ורק אז יוסרו סנקציות. הדעות בדרג המקצועי בישראל חלוקות אם הסלמה בין רוסיה ואוקראינה תקדם את החזרה להסכם הגרעין@gilicohen10 #חדשותהערב pic.twitter.com/GpesHTWwfA
— כאן חדשות (@kann_news) February 17, 2022
גורם ישראלי הביע אתמול חשש שהמתיחות בין רוסיה לאוקראינה תסיט את תשומת הלב מסוגיית הגרעין האיראני, כך דווח אתמול בחדשות הערב בכאן 11. לפי הגורם, מטיוטת ההסכם עם איראן עולה שקודם תצומצם ההעשרה, ורק אז יוסרו סנקציות. הדעות בדרג המקצועי בישראל חלוקות אם הסלמה בין רוסיה ואוקראינה תקדם את החזרה להסכם הגרעין.
לפצח את הגרעין | עוד יום