אחרי ההודעה הפלסטינית כי ישתפו פעולה עם החקירה בהאג, בירושלים מבהירים: לא יהיו פרויקטים כלכליים בין ישראל לפלסטינים. כך דווח הבוקר (שני) בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב. כמה מדינות פנו לישראל בשבועות האחרונים במטרה ליזום שיתופי פעולה כלכליים בין ישראל לבין הפלסטינים. המסר הישראלי - עד שהפלסטינים לא יצהירו שלא ישתפו פעולה עם בית הדין הפלילי הבין לאומי, לא יצאו לפועל שיתופי פעולה כאלה.
בנוסף, ייתכן כי ישראל תשלול גם מאישים פלסטינים נוספים את תעודת המעבר המיוחדת שלהם, כפי שעשתה לשר החוץ הפלסטיני ריאד אל-מאלכי. גורמים ישראליים הבהירו בתקופה האחרונה, גם בפומבי, כי להחלטה הפלסטינית לשתף פעולה יהיו השלכות על יחסי ישראל הפלסטינים.
• פוטנציאל לרעידת אדמה מדינית: מה משמעות ההחלטה בבית הדין בהאג?
שר החוץ גבי אשכנזי הבהיר בריאיון לסוכנות "טאס" הרוסית בשבוע שעבר, אחרי ביקור במוסקבה: "אני לא יודע עד כמה אתם מכירים את החברה הישראלית, אבל כמעט לכל משפחה במדינה יש קרוב ששירת בצבא בצבא. ואם מישהו חושב שנסכים עם ההחלטה לעצור את חיילינו, זו תפיסה מוטעית".
בתוך כך, בסעודיה העבירו הבוקר מסר לישראל לפיו יורש העצר בין סלמאן לא יסכים לנרמול הקשרים עם ישראל לפני שתוקם מדינה פלסטינית. במאמר חריג שפורס בעיתון הפלסטיני "אל-קודס", כתב נוואף עביד, יועץ לשעבר לממשלת סעודי, כי מדיניותו של ראש הממשלה נתניהו כלפי הפלסטינים לא מאפשרת את הנרמול. עדו כתב כי ישראל לא שינתה את גישתה כלפי הפלסטינים וכי ראש הממשלה נתניהו הוא מהמנהיגים המעוררים את הסלידה הרבה ביותר בעולם הערבי.
במאמר, שככל הנראה קיבל את אישורן של הרשויות בסעודיה, הוגדש כי דלת הנורמליזציה בין ישראל לממלכה נפתחה וככל הנראה לא תיסגר, אך המהלך מותנה בהקמת מדינה פלסטינית עם ריבונות מלאה. בסוף השבוע אמרו השר במשרד החוץ של סעודיה, עאדל אל ג'ובייר, ובכירים בבית המלוכה דברים דומים.