המשבר הפוליטי: נתק מוחלט שורר לאחרונה בין הליכוד לכחול לבן בכל מה שקשור למשבר סביב תקציב המדינה, כך פורסם היום (חמישי) בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב. בשלב זה אין משא ומתן בין הצדדים ואפילו שום ניסיון לייצר ציר לצורך שיחות או לצורך חידוש המגעים. שני צירי הקשר שהיו פעילים בעבר בין שר המשפטים ניסנקורן ויו"ר הכנסת יריב לוין ובין השרים אלקין וטרופר – אינם פעילים כלל סביב נושא התקציב. כך גם ציר הראשים של נתניהו וגנץ.
למעשה, כבר כמה שבועות שאין כלל שום ניסיון לייצר פתרון למשבר וכרגע שני הצדדים משדרים אחד לשני שהם השלימו עם ההחלטה ללכת לבחירות. על דבר אחד כבר אין מחלוקת - בלוח הזמנים שנותר עד לפיזור הכנסת, ב- 23 בדצמבר, אין אפילו אפשרות טכנית לאשר את תקציב 2021.
שלשום מתחו שרים וחברי כנסת בכחול לבן ביקורת על האופן שבו מנהל יו"ר המפלגה בני גנץ את משבר התקציב. לדבריהם, המסר של גנץ במהלך המשבר אינו אחיד ואינו ברור כשבשלב אחד הוא מחריף את הטון ומעביר מסר שהוא הולך עד הסוף ובשלב אחר הוא נשמע כאילו פניו לכיוון של פשרה עם נתניהו והליכוד.
גורמים בסביבת ראש הממשלה אמרו ביום שלישי לכאן חדשות כי אפסו הסיכויים שגנץ יכהן כראש ממשלה. שנה לקיום הרוטציה בין המפלגות הם טענו כי גנץ איבד את הלגיטימציה הציבורית לכהן כראש ממשלה.
שנה לרוטציה | מקורבי נתניהו: "סיכוי אפסי שבני גנץ יכהן כראש ממשלה. הוא איבד את הלגיטימציה"; גנץ אמר היום: יש הסכם, זה צריך לקרות. @shemeshmicha עם כל הפרטים#חדשותהערב pic.twitter.com/DEvCZAzGmw
— כאן חדשות (@kann_news) November 17, 2020
ביום שני נפגש גנץ עם ראשי המטות של המפלגה לשיחה שחלקה עסק בהיערכות לבחירות, ואמר: "ההכרעה אם ללכת לבחירות תיפול עד השבוע הראשון של החודש הבא, לא נחכה לדקה ה-90". בתחילת החודש שר החוץ גבי אשכנזי אמר שבתוך שבוע תיפול החלטה בנוגע להליכה לבחירות, אך זו כאמור, טרם התקבלה. גורמים במערכת הפוליטית מעריכים כי גם הדד ליין של גנץ לא יצא לפועל וכי בכחול לבן יחכו עד לרגע האחרון.