אנואר גראגש, שר במשרד החוץ של איחוד האמירויות, אומר היום (חמישי) כי ההסכם עם ישראל אמור להסיר כל מכשול בפני עסקת מכירת מטוסי F35 למדינתו. השר הסביר כי העסקה לא קשורה להסכם נרמול היחסים עם ישראל, אך העובדה שאין מלחמה בין המדינות - אמורה להקל על מימוש העסקה, וזו זכותה הלגיטימית של איחוד האמירויות לקבל את המטוסים.
לדברי גראגש, מדינתו כבר ביקשה בעבר את מטוסי ה-F35, וזה עדיין על השולחן. "הדרישות הנוגעות להגנה, ובכלל כך הדרישה למטוסי F35, אינן חדשות. כל דרישותינו היו ידועות לאמריקנים", אמר גראגש.
בנוגע לביקורת מצד הפלסטינים על ההסכם עם ישראל, אמר השר: "איננו יכולים להיות אסירים של הבעיה הפלסטינית, יש הזדמנות לקדם בו זמנית את המדינה הפלסטינית ואת הנורמליזציה". לגבי איראן, הדגיש גרגאש כי "ההסכם לא בא על חשבונה, ב-20 השנים האחרונות איראן הרסה את יחסיה עם שכנותיה".
שר הביטחון בני גנץ התייחס היום לאפשרות של מכירת מטוסי F35 לאיחוד האמירויות, ואמר כי יקפיד שביטחון ישראל ועליונותה יישמרו. "אני לא רודף אחרי קרדיטים, אעשה זאת גם במחיר העתיד הפוליטי שלי", אמר.
״ממילא לא יכולתי להיות מעודכן בעניין ההסכם עם האמירויות. אני חושב שזה לא טוב ולא תקין, אבל אני בולע את הרוק. היה פה ציר אחד שעבד לא שני צירים מקבילים, ההסכם חשוב מאוד - הישג שיכול להיות פתח לשלום", הוסיף גנץ.
הלילה התייחס נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ לאפשרות של מכירת המטוסים, ולא שלל את המהלך. במסיבת עיתונאים בבית הלבן אמר טראמפ שבאמירויות רוצים להזמין כמה יחידות של המטוס הטוב בעולם וכי יש להם את הכסף לשלם על כך. לדבריו, "נראה מה יהיה, אנחנו בודקים את זה".
אתמול אמר לכאן חדשות דיפלומט המעורה בפרטי השיחות בין ישראל לאיחוד האמירויות, כי באמירויות מצפים שישראל לא תתנגד או תנסה למנוע עסקאות נשק או כל עסקה אחרת בין איחוד האמירויות לארצות הברית, כפי שישראל לא התנגדה לעסקה למכירת מטוסי F16 בשעתו.
ההתקרבות למפרץ | מנהל המגעים הביטחוניים עם ישראל מטעם האמירויות - היועץ לביטחון לאומי ואחיו של יורש העצר מוחמד בן זיאד. בעבר ניהל היועץ מגעים לרכישת מטוסי F35 מארצות הברית. בד בבד, טרם נקבע מועד יציאת המשלחת הישראלית לאבו-דאבי@AmichaiStein1 #חדשותהערב pic.twitter.com/4qC8F9W95p
— כאן חדשות (@kann_news) August 19, 2020
עוד אמר הגורם כי בהסכם אין סעיף העוסק במכירת נשק, אבל ההבנה היא שישראל "הביעה נכונות שלא לנסות ולבלום", אם וכאשר תהיה עסקה שכזו על השולחן. לדברי הדיפלומט: באיחוד האמירויות מאמינים שהאיומים של ישראל והאמירויות זהים, ולכן שדרוג צבא של האמירויות הוא אינטרס ישראלי ושל האזור.