יועץ למלך בחריין: יחסים רשמיים עם ישראל עוד ב-2020

יועץ למלך בחריין: כינון יחסים - עוד ב-2020

הרב מארק שנאייר, יהודי אמריקני מקורב לממשל בבחריין ויועץ למלך חסן בן עיסא אל-ח'ליפה: "אני חושב שבחריין תהיה הבאה בתור. אני יודע שעד סוף השנה נראה מדינה אחת או שתיים מהמפרץ מכוננת יחסים עם ישראל. אני מאמין שבחריין תהיה הבאה" • השגריר היוצא באו"ם דני דנון: "הפלסטינים צריכים לעשות חשבון נפש - איך זה שמדינות ששנים תמכו בהם, גם התייאשו מהם"
author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
מאנאמה בירת בחריין
צילום: צילום: Wadiia, מתוך ויקיפדיה

הסכם נרמול היחסים בין מדינת ישראל לאיחוד האמירויות פורסם רק לפני יומיים וכבר עוסק עיקר השיח במזרח התיכון בשאלת המדינה הבאה שתצטרף למגמת הנורמליזציה. הרב מארק שנאייר, יהודי אמריקני המקורב לממשל בבחריין ויועץ למלך חסן בן עיסא אל-ח'ליפה, אמר היום (שבת) בשיחה עם כאן חדשות שישראל ובחריין יכוננו יחסים רשמיים עד סוף שנת 2020.

"הם מאוד מתרגשים", אמר הרב שנאייר בהתייחסו לתגובה בצמרת הממשל בבחריין לאחר היוודע דבר ההסכם בין ישראל לאיחוד האמירויות. "אני חושב שבחריין תהיה הבאה בתור. אני יודע שעד סוף השנה נראה מדינה אחת או שתיים מהמפרץ מכוננת יחסים עם ישראל. אני מאמין שבחריין תהיה הבאה".

אתמול שוחח מלך בחריין עם יורש העצר של איחוד האמירויות, מוחמד בן זאיד, וברך אותו על "ההישג שבצעד ההיסטורי לשלום שעשתה האמירויות בכיוונה של ישראל", כלשונו. בשיחה בין השניים, כפי שדווחה בסוכנות הידיעות הרשמית של בחריין, התייחס המלך להישג הערבי בהסכם שזכה לכינוי "הסכם אברהם", ואמר כי עצירת הסיפוח הישראלי הינה "הישג דיפלומטי היסטורי ששומר על פתרון שתי המדינות ועל אפשרויות השלום בין הרשות הפלסטינית לישראל".

דני דנון: מדינות ששנים תמכו בפלסטינים - התייאשו מהם

שגריר ישראל באו"ם היוצא, דני דנון, התראיין הערב לתוכנית "מעבירים לראשון" בכאן רשת ב והתייחס להשלכות על הרשות הפסלטינית בהסכם הנורמליזציה עם איחוד האמיריויות. "הפלסטינים צריכים לעשות חשבון נפש - איך זה שמדינות ששנים תמכו בהם, גם התייאשו מהם. לכל דבר הם מסרבים. למדינות באזור יש אינטרסים אחרים", אמר.

"מוחמד דחלאן נמצא באבו דאבי ומקורב למקבלי ההחלטות, וגם הוא לא רוצה לראות את הנושא הפלסטיני מתקדם תחת הנהגתו של אבו מאזן", אמר דנון. "הוא ירצה לחזור לזירה כשאבו מאזן ייצא מהמשחק".

השגריר היוצא סיפר בריאיון על ביקורו במדינת האמירויות ועל היחס שזכה לו שם. "ראיתי אנשים שמחפשים את הקשר לישראל, אך חוששים לעשות את הצעד בצורה פומבית. כשביקרתי שם זיהיתי פחד מאיראן. הם רואים במהלך הזה התקרבות לארצות הברית", אמר.

בעוד בעולם הערבי מקפידים להציג את ההסכם ככזה שמביא הישג ערבי לזירה הפלסטינית, עם עצירת כוונות הסיפוח הישראליות, דנון סבור שהאינטרס הפלסטיני כלל אינו נמצא בראש מעייניהם של אנשי האמירויות. "הייתה לי פגישה איתם, הם בכלל לא רצו לדבר על הנושא הפלסטיני. הם מקפידים לסייע, אבל הם התייאשו מקידום מהלכים", אמר.

הפופולריים