ח"כ רם שפע: מנהלים מגעים גם עם ח"כים מהליכוד למנוע בחירות

"יש מגעים גם עם ח"כים מהליכוד למנוע בחירות"
חבר הכנסת מכחול לבן התייחס בכאן רשת ב למשבר הפוליטי. לדבריו, "אפשר למנוע בחירות, לשם כך צריך הרבה אומץ". לוח הזמנים של ישיבת הממשלה ביום ראשון טרם פורסם, בשל מחלוקת חריפה בין הליכוד לכחול לבן
מחבר הבוקר הזה מחבר הבוקר הזה
Getting your Trinity Audio player ready...
ח"כ רם שפע מחוסן לישראל, 14.05.19
צילום: צילום: הדס פרוש, פלאש 90

המתיחות הפוליטית נמשכת: חבר הכנסת רם שפע מהליכוד התייחס הבוקר (שישי) לאפשרות של בחירות נוספות על רקע המשבר סביב התקציב. בריאיון לרן בנימיני בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב, אמר שפע כי לא מעט מחברי הכנסת של הליכוד מבינים שהדבר לא יעלה על הדעת. לדבריו, "אנחנו מנהלים איתם שיחות. אפשר למנוע בחירות נוספות, אבל לשם כך צריך הרבה אומץ". 

שפע, המשמש יושב ראש ועדת החינוך של הכנסת, מתח ביקורת על שר החינוך גלנט. הוא אמר כי הוא לא טורח לציין ששני מיליארד וחצי שקל מתקציב של ארבעה מיליארד המוקצה למשרד החינוך כלולים בתקציב השנה הבאה. "על זה נאבק גנץ, להעביר תקציב דו־שנתי. מדוע גלנט מסתיר זאת מהציבור?!", תהה חבר־הכנסת שפע. על היעדרותו של גלנט מהדיון בוועדה אמר כי הוא מקווה שהשר יתעשת. 

בתוך כך, לוח הזמנים של ישיבת הממשלה ביום ראשון טרם פורסם, בשל מחלוקת חריפה בין הליכוד לכחול לבן על תקנון הממשלה. שני הצדדים משתמשים בזכות הווטו המוקנית להם מתוקף ההסכם הקואליציוני. 

מסקר כאן חדשות שפורסם אתמול עולה כי הליכוד נחלש ל-30 מנדטים בזמן שבנט מתחזק ל-15. לפי הסקר, אם הבחירות היו נערכות היום יש עתיד הייתה מקבלת 17 מנדטים, הרשימה המשותפת תישאר השלישית בגודלה ותתחזק ל-16 מנדטים. כחול לבן צונחת ל-12. אחריהן – ש"ס עם 9 מנדטים ויהדות התורה עם 8. ישראל ביתנו מקבלת בסקר 7 מקומות בכנסת ומרצ היא המפלגה הקטנה ביותר עם 6.

שר האוצר ישראל כ"ץ התייחס בכאן רשת ב משבר הקואליציוני סביב סוגיית התקציב, ובריאיון לאריה ארליך ויוסי אליטוב בכאן רשת ב אמר ההסכם הקואליציוני בין הליכוד לכחול לבן הוא טעות. "שני הצדדים חתמו על דברים וצריך לתקן אותם", אמר שר האוצר. "מי שחתם על ההסכם הזה עשה טעות - נתניהו טעה. בניהול המדינה יש לראש הממשלה מכשולים קשים מאוד. אי אפשר לנהל מדינה עם שני ראשי ממשלה".

עוד אמר כ"ץ כי "במסגרת הדיונים שהתקיימו עם כל הגורמים המקצועיים, קיבלתי חוות דעת שצריך להכין תקציב בנפרד. למה? כי האופי של התקציב בשנה הבאה יהיה שונה".

בחירת העורכת