פרסום ראשון: ישראל לקראת ניסוי בחיסון קורונה על בני אדם

ישראל לקראת ניסוי בחיסון קורונה בבני אדם
המירוץ לחיסון: מתנהלים מגעים מתקדמים עם מדינות שבהן יבוצע הניסוי. מנהל המכון הביולוגי: "יש לנו חיסון עם קבלות, נתחיל בניסוי בטיחות אחרי החגים" • נתניהו: המכון הביולוגי בישראל עבר את כל השלבים של הניסוי בבעלי חיים
author מחבר KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
גנץ במכון הביולוגי בנס ציונה, 6 באוגוסט 2020
צילום: צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון

פרסום ראשון: ישראל נמצאת לקראת ביצוע ניסוי בחיסון לקורונה על בני אדם. כעת מתקיימים מגעים מתקדמים עם מדינות שבהן יבוצע הניסוי. עד כה המכון הביולוגי ביצע ניסויים בבעלי חיים וטען כי תוצאותיו היו חיוביות. ישראל צפויה למסור בתמורה מנות חיסון לאותן מדינות - אם אכן יצלח תהליך הפיתוח. 

שר הביטחון בני גנץ ביקר היום במכון הביולוגי בנס ציונה, והודה לצוותים במקום. מנהל המכון הביולוגי, פרופסור שמואל שפירא, אמר בתום הסיור: "יצאנו לדרך לפני שישה חודשים, וקיבלנו רוח גבית ממשרד הביטחון. האצנו כל הזמן ולמעשה אני גאה להראות שיש קבלות. יש חיסון מצוין, יש תהליכי רגולציה שהחיסון צריך לעבור. אנחנו מתחילים אחרי החגים בניסויי בטיחות ויעילות, אבל יש לנו את המוצר ביד".

גנץ הוסיף כי "כל הניסויים הראשונים שעברו בהצלחה הם בבחינת בשורה מאוד גדולה ותקווה מאוד גדולה. השלב הבא כפי שסיכמנו הוא שהניסויים יתחילו בבני אדם אחרי חגי תשרי. זה יעשה בתיאום עם משרד הבריאות ועל פי כל התהליכים הנדרשים מבחינת בטיחות רפואית".

ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס גם כן להודעה ואמר בעת ביקור בבית החולים שערי צדק בירושלים: "המכון הביולוגי בישראל עבר את כל השלבים של הניסוי בבעלי חיים". מוקדם יותר אמר נתניהו "אני שמח לשמוע על ההתקדמות ואני רוצה לברך אתכם על כך. תמשיכו בנתיב הזה, במהירות המירבית שאתם חושבים שהיא מספקת מבחינה מדעית. הנחיתי לפתח חיסון כאן בישראל מתוך אמונה גדולה באנשינו וביכולות שלנו כמדינה". 

בתחילת חודש מאי מדעני המכון הביולוגי השיגו פריצת דרך משמעותית בפיתוח נוגדן לנגיף. לפי המכון, הנוגדן שפותח תוקף את הנגיף בגוף החולים ומביא לניטרולו. בהמשך, תוצאות מחקר שהמכון ערך העלו כי נגזרות של שתי תרופות שנועדו לטיפול במחלת "גושה", התבררו כיעילות נגד הנגיף. לדבריו, הנגזרות עשויות להיות יעילות גם כנגד התפרצויות עתידיות של נגיפים חדשים.

המשלחת הישראלית של בכירים במערכת הבריאות והביטחון עתידה לחזור מהודו לארץ כשבאמתחתה יותר מ-20 אלף דגימות קורונה מחולים. הדגימות, שנלחקו במסגרת שיתוף פעולה ביןה מדינות, מיועדות לבדיקת ארבע טכנולוגיות חדשניות לאבחון מהיר של המחלה, טכנולוגיות ששר הביטחון הגדיר אותן ככלי מודיעיני רפואי חשוב.

הפופולריים