גורמים בכחול לבן העבירו אתמול מסרים ולפיהם אין בכוונתם להמשיך ולקדם בנמרצות את החוק שאוסר על טיפולי המרה בקריאות הבאות בכנסת. זאת, מתוך הבנה שהמשך הפרת המשמעת הקואליציונית בהצבעות הבאות של החוק עשויה לפרק סופית את הקואליציה ולייצר קרע בלתי ניתן לאיחוי מול החרדים. כך פורסם הבוקר (חמישי) בכאן רשת ב.
כחול לבן העבירו מסרי הרגעה בניסיון להרגיע מעט את הנפיצות בתוך הקואליציה. גם יוזם החוק, ח"כ ניצן הורוביץ ממרצ, הודה כי אין בידו התחייבות מצד כחול לבן להצביע בעד החוק גם בקריאות הבאות.
יו"ר הקואליציה, ח"כ מיקי זוהר, כתב הבוקר בטוויטר: "החיבור הפוליטי בנינו לבין כחול לבן לא יוכל להימשך אם לא יחול שינוי. המצב שנוצר מביא לחוסר היציבות של הממשלה מה שגורם לחברי הקואליציה לעשות ככל העולה על רוחם ללא משמעת קואליציונית. הגיע הזמן לקבל החלטה: העברת תקציב, ממשלה יציבה וקואליציה מתפקדת או ללכת בחירות".
השר להשכלה גבוהה ומשק המים, זאב אלקין, נשאל הבוקר האם ישראל הולכת שוב לבחירות לנוכח מצבה של הקואליציה והשיב כי אם ההתנהלות תהיה כמו אתמול אז לא תהיה אפשרות אחרת. בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב אמר אלקין לרן בנימיני: "כשחברי ממשלה מצביעים נגד עמדת הממשלה זה לא יכול להימשך. אני לא בעד טיפולי המרה, אבל יש עמדת ממשלה. היה דיון מקצועי בחוק ומשרד הבריאות הסביר שחלק מתוכן החוק לא דורש חקיקה. החוק הוסיף אחריות פלילית, כך שפסיכולוג שיעשה את זה לאדם שבחר בכך מרצונו, ישלח לכלא - זו הגזמה פראית".
השר לשירותי דת, יעקב אביטן מש"ס, אמר כי אסור לממשלה ללכת כעת לבחירות וכי אם תעשה זאת תביא את העם לשפל. אביטן אמר לירון דקל ולחיים לוינסון בכאן רשת ב, כי הציבור רוצה שכל אחד בממשלה יוותר על ענייניו האישיים וידאג לבריאות ולפרנסה של האזרחים. "לא חייבים להגיד עכשיו את כל הדעות וצריך לאחד וללכת את העם ולדאוג לו. אסור לנו להתעסק עם שום דבר זולת הקורונה. עיני הציבור נשואות להנהגה", אמר אביטן.
סגר שר החינוך, מאיר פרוש, על חוק איסור טיפולי המרה: "חוק מאוס. אנחנו אפילו לא מדווחים על חוקים כאלה בעיתונות שלנו. אני חייב לומר לך שאני מתעניין במה שקרה בלילה בצפון ובדברים יותר חשובים מהעניין הזה"@rbinyamini #הבוקרהזה pic.twitter.com/5GSeklkYuw
— כאן חדשות (@kann_news) July 23, 2020
סגר שר החינוך, מאיר פרוש, אמר בתוכנית "הבוקר הזה" כי חוק איסור טיפולי המרה הוא חוק מאוס. "אנחנו אפילו לא מדווחים על חוקים כאלה בעיתונות שלנו. אני חייב לומר לך שאני מתעניין במה שקרה בלילה בצפון ובדברים יותר חשובים מהעניין הזה".
ח"כ רם שפע מכחול לבן, אמר בתוכנית: "אני לא מתכוון להתייחס לשום דבר שקשור לבחירות, זה לא הזמן וזה לא מתאים. גם אנשי הליכוד בחרו אתמול שלא הצביע נגד החוק. אולי כי יש שם בעבוע מסוים, ואולי כי הם הבינו שהם לא יכולים לתת לחוק הזה ליפול".
ראש עיריית לוד, יאיר רביבו, המקורב לראש הממשלה נתניהו, תקף הבוקר את הטיפול במשבר הקורונה. "הציבור איבד אמון בממשלה", אמר רביבו בראיון לירון דקל וחיים לוינסון בכאן רשת ב. "אני חושב שהממשלה הפריטטית היא ממשלה פאתטית. הביקורת שלי על כולם. הציבור אומר 'אין לנו כוח בשבילכם, אם יהיו בחירות אנחנו לא רוצים להיות חלק מהדבר הזה. יש תחושת מיאוס כללית'". בפוסט שפרסם אמש בפייסבוק כתב רביבו: "פוליטיקאים בירושלים, לכלכתם והשתגעתם. יש מלחמה אחת ויחידה בימים אלה וזו הקורונה, ואתם עסוקים כל היום בעניינים אחרים, במלחמות אגו ובפוליטיקה זולה. תתאפסו מיד על עצמכם, אחרת נדאג באמת שתזוזו אתם הצידה. כולכם".
האזינו לריאיון בכאן רשת ב: