על רקע המשבר שהיה השבוע בקואליציה בגלל ההצבעה על ההצעה לחקור ניגודי עניינים של שופטים, בעקבות תחקיר כאן חדשות, גורמים בכחול לבן אומרים כי פגיעה אופרטיבית במערכת המשפט היא עילה ברורה לבחירות, וכי האיום לפירוק הקואליציה על רקע ההצבעה הקמת ועדת החקירה – היה ממשי. כך דווח הערב (שישי) ב"השבוע" בכאן 11.
בסיום שבוע בו רשם גנץ הישג, אומרים גורמים בליכוד: אין יותר בלוק ימין-חרדים. כשאריה דרעי נאלץ לבחור בין נאמנות לגוש ובין יציבות שלטונית, הוא התייצב לימין בני גנץ. גורמים בכחול לבן אמרו השבוע: הפגיעה הבאה במערכת המשפט תביא לפירוק הממשלה@YoavYoavkrak #השבוע pic.twitter.com/91R8FXw2u8
— כאן חדשות (@kann_news) July 10, 2020
מנגד, גורמים בליכוד תוקפים את המפלגות החרדיות. לדברי אותם גורמים, אין בלוק ימין, והשבוע הוכח כי קשריו של ראש הממשלה החליפי בני גנץ עם החרדים משתלמים: "בבחירה שבין נאמנות לנתניהו ליציבות פוליטית – אריה דרעי בחר ביציבות שלטונית".
בעניין המחלוקת בין כחול לבן לליכוד על תקציב המדינה, גורם בכיר במפלגתו של גנץ אומר כי הם עדיין מתעקשים על תקציב חד-שנתי – אלא שהתוכנית הכלכלית מרככת את עמדת המיקוח, וכי לא על זה תתפרק הממשלה. כמו כן, למרות קולות במפלגה שביקרו את התוכנית לאחר פירסומה, גנץ עודכן ביסודותיה ולפני פרסומה היה דיאלוג בין ראש הממשלה החליפי לבין שר האוצר ישראל כץ.
התוכנית הכלכלית החדשה | למרות קולות בכחול לבן שביקרו אותה, גנץ עודכן ביסודות התוכנית. גורם בכיר בכחול לבן: התוכנית הכלכלית שהוצגה אתמול מרככת את העמדה שלנו לגבי תקציב חד-שנתי, לא על זה הממשלה תתפרק@YoavYoavkrak #השבוע pic.twitter.com/b0JTpnduby
— כאן חדשות (@kann_news) July 10, 2020
עם כל הכבוד למצגות היפות, התוכנית הכלכלית החדשה תימדד ביישום. בחודש יוני הוצאו רק כמחצית מהסכומים שהוקצו לסיוע לעסקים ועד כה רוב העצמאים קיבלו מענקים ברף הנמוך שהוצב לחלוקה@lielkyzer #השבוע pic.twitter.com/pu4Z7DqVys
— כאן חדשות (@kann_news) July 10, 2020
עוד אומר גורם בכחול לבן בנוגע למשבר הקורונה כי הידוק הקשר בין שר הבריאות יולי אדלשטיין לגנץ יאפשר ניהול מיטבי של המשבר, בליווי גורמים במשרד הבטחון, וכי מינוי אלוף במיל' שיעמוד בראש מערך הקורונה – יאפשר לנצל את יכולות משרד הביטחון לטובת ניהול המשבר.