על רקע הביקורת: חוק מעקבי השב"כ אושר בקריאה שנייה ושלישית

חוק מעקבי השב"כ אושר בקריאה שנייה ושלישית
החוק עבר במתכונת מצומצמת, והוא יאפשר את המעקבים רק לשלושה שבועות ובהגבלות. בקריאה שלישית תמכו 51 ח"כים בהצעה לעומת 38 שהתנגדו
author מחבר KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
סגר קורונה
צילום: צילום: Engin Akyurt, Pixabay

מליאת הכנסת אישרה היום (רביעי) את חוק מעקבי השב"כ לטובת מעקב אחר חולי קורונה, בקריאה שנייה ושלישית. ההצבעה עברה ברוב של 51 תומכים מול 38 מתנגדים. היא נדחתה להיום למרות הבקשה הדחופה של הממשלה מוועדת החוץ והביטחון - זאת מפני שבקואליציה גילו שאין להם רוב במליאה.

החוק עבר במתכונת מצומצמת, והוא יאפשר את המעקבים רק לשלושה שבועות ובהגבלות הבאות: האיכונים יוכלו להתבצע רק במקרים פרטניים וייחודיים, בהם לא ניתן להשלים את החקירה האפידמיולוגית בשיטות אחרות. כמו כן, ניתנה הסמכה למשרד הבריאות, למשך תקופה זו, להסתייע בשב"כ בביצוע החקירות רק ביום בו היו יותר מ-200 חולים ביום שקדם לו, ככל שהמשרד רואה בכך צורך, לפי שיקול דעתו. החוק המצומצם אושר כדי לאפשר שהות לוועדת החוץ והביטחון בכנסת לעבוד על החוק המלא.

יו"ר ועדת החוץ והביטחון צביקה האוזר הציג את ההצעה והסביר: "לצערי על פי התרשמות הוועדה, אין עדיין חלופה אזרחית בשלה שמסוגלת לתת מענה ברמת יעילות, כפי שאותו כלי איכון נותן".

באופוזיציה התנגדו להצעה. יו"ר תל"ם משה יעלון אמר במליאה: "כשמתמודדים עם משבר, הדבר החשוב ביותר הוא אמון הציבור בהנהגתו. נתניהו זיהם את ניהול משבר הקורונה בשיקולים פוליטיים, ואת התוצאות כולנו ראינו. מי שחושב שאיכוני השב"כ יכסו על המחדלים, טועה ומטעה". ח"כ אלי אבידר מישראל ביתנו הוסיף: "רק חברות דיקטטוריות משתמשות בכל הכלים שעומדים לרשותן כדי להשליט חוק, סדר, ציות ועבדות, ואנחנו לא רוצים להיות כאלה על אף שנתניהו מאוד היה רוצה".

שלשום נדחתה העלאת החוק בגלל התנגדות האופוזיציה, ותוכנן להעלותו שוב רק ביום שני הבא. במשרד הבריאות פנו ליושב ראש ועדת החוץ והביטחון וביקשו כי לאור נתוני התחלואה, יש לדון בהצעת החוק בהקדם, ללא הסדר ביניים.

הפופולריים