בעקבות העלייה בנתוני התחלואה בקורונה, ראש הממשלה בנימין נתניהו קיים הערב (חמישי) הצהרה. בתחילת דבריו ציין נתניהו כי ישנם סימנים שהכלכלה חוזרת לעצמה. נתניהו הבהיר כי ישראל נמצאת במקום שבו התחילה העלייה התלולה "שהביאה אותנו לחולים קשים ולמתים". ראש הממשלה הסביר כי אם העלייה תימשך, ניאלץ להחזיר את ההגבלות. "המרחק בין 200 חולים ביום לשיא שהיה כאן הוא עשרה ימים", הוסיף נתניהו. היום נמשכה העלייה במספר הנדבקים היומי בקורונה. בתוך יממה אובחנו בישראל 214 נשאים חדשים. משרד הבריאות הודיע כי כעת יש בארץ כ-3,020 חולים - אלף יותר ממספרם לפני עשרה ימים.
שר האוצר ישראל כ"ץ הצהיר כי עובדים בני 67 ומעלה, שלא חזרו עדיין לעבודה, יקבלו מענק של 4,000 שקלים. כ"ץ הוסיף כי מי שזכאי למס הכנסה שלילי - בחודש הבא יינתנו לו כל המענקים במשותף - כ-8,000 שקלים לאדם. שר הבריאות יולי אדלשטיין אמר כי הציב יעד של 30 אלף בדיקות ביום אחרי שאתמול אובחנו 230 חולים. על התיעודים מהפרות ההנחיות של ידוענים אמר שר הבריאות: "לאיש אין פטור מההנחיות, לא לידוענים ולא לאלפיון העליון. הנגיף לא מבחין בין סלב לאדם מהרחוב".
בתוך כך, המשטרה רשמה ביממה האחרונה 985 דוחות בגין אי-עטייה של מסכה - פי 2.5 מהיממה הקודמת. לפני העלייה בתחלואה, המספרים עמדו על עשרות דוחות ביום בלבד. המספרים צפויים לעלות עם הסמכת הפקחים של הרשויות המקומיות לאכיפת כל התקנות - כולל מסיכות. נושא שדורש חקיקה והכשרה במרכז השלטון המקומי.
החשש מגל שני: ביממה האחרונה חולקו 985 דוחות על אי עטיית מסכה – פי 2.5 מביממה הקודמת. המשטרה תונחה לתגבר אכיפה באזורים שהוגדרו "אדומים", כלומר – יותר שוטרים יאכפו את התקנות במקומות עם תחלואה גבוהה@Roi_Yanovsky #חדשותהערב pic.twitter.com/gbi800yiV4
— כאן חדשות (@kann_news) June 11, 2020
כמו כן, המשטרה תונחה לתגבר אכיפה ב"אזורים אדומים" כמו דרום תל אביב. יותר שוטרים יוקצו באזורים האלה לאכיפת תקנות קורונה.
הוחלט: יוגדרו אזורים אדומים - שם יוטלו הגבלות נוספות
מוקדם יותר היום קיים ראש הממשלה התייעצות בקרייה בהשתתפות אדלשטיין, שר החינוך יואב גלנט, השר לביטחון הפנים אמיר אוחנה, שר הביטחון בני גנץ, שר הפנים אריה דרעי ושר האוצר ישראל כ"ץ. בישיבה הוחלט להגדיר אזורים אדומים שבהם יוטלו הגבלות נוספות ואכיפה מוגברת.
הבוקר פרסם המטה לביטחון לאומי נתונים חדשים בנוגע למצב התחלואה בארץ, לפיהם מספר המתים הכולל בישראל מהנגיף עלה ל-300. בנוסף, 93 ילדים ו-25 מטפלות בשדרות נכנסו לבידוד, לאחר שמטפלת במעונות נמצאה חולה בנגיף.
יו"ר צוות המומחים שייעץ למל"ל בעניין קורונה, פרופסור אלי וקסמן, אמר הבוקר בריאיון לירון דקל וחיים לווינסון בכאן רשת ב: "המגפה חוזרת להתפשט ומספר החולים החדשים גדל. זו אינה הפתעה, אך יש להבטיח את הכלים הנדרשים כדי שלא נצטרך להטיל שוב סגר על המדינה. כדי למנוע זאת נדרשת יכולת קטיעה מהירה של שרשראות הדבקה".
פרופסור וקסמן הוסיף כי "הזמן שעובר מבדיקה ואימות של חשוד כחולה ועד לבירור המגעים – יותר משלושה ימים. נחוץ לעשות זאת תוך 48 שעות. מדברים על זה כבר זמן רב ויש סימני שאלה אם נצליח בכך. שורש הבעיה בניהול התהליך הוא במשרד הבריאות".