נתניהו לשר החוץ הגרמני: "ישראל צריכה לשלוט ביטחונית ממערב לירדן"

רה"מ למאס: "ישראל צריכה לשלוט ממערב לירדן"

גנץ לשר החוץ הגרמני: נקדם את תוכנית טראמפ ביחד עם הממשל האמריקני • מאס: "סיפוח לא תואם את החוק הבין לאומי"
author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
רה"מ נתניהו ושר החוץ הגרמני הייקו מאס, 10 ביוני 2020
צילום: צילום: לשכת העיתונות הממשלתית

שר החוץ הגרמני, הייקו מאס, נפגש היום (רביעי) בביקורו בישראל עם ראש הממשלה בנימין נתניהו בלשכתו, וביקש לשמוע על תכנוני ממשלת ישראל בנוגע לתוכנית טראמפ. מלשכת ראש הממשלה נמסר כי נתניהו "עמד על האינטרסים החיוניים של ישראל בכל הסדר עתידי, כמו הצורך בשליטה ביטחונית מלאה מערבית לירדן". עוד אמר נתניהו אמר למאס כי "כל תכנית ריאלית חייבת להכיר במציאות ההתיישבות הישראלית בשטח, ולא לטפח את האשליה של עקירת אנשים מבתיהם".

בין היתר שוחחו השניים על ההתמודדות עם נגיף קורונה. נתניהו העלה בשיחה את הצורך להגביר את הלחץ על איראן שממשיכה להפר את התחייבויותיה ולהסתיר אתרים החשודים בפעילות גרעינית צבאית. בנוסף, דרש נתניהו להפסיק את המימון הגרמני לעמותות הפועלות נגד ישראל, כך לפי הודעת לשכתו.

שר החוץ של גרמניה, שעתידה לכהן כנשיאת האיחוד האירופי , נפגש היום גם עם ראש הממשלה החליפי ושר הביטחון בני גנץ. השניים שוחחו בין היתר על תוכנית השלום של דונלד טראמפ, עליה אמר גנץ שהיא "מהווה הזדמנות היסטורית ושיש חשיבות בקידומה ביחד עם הממשל. כל זאת, מתוך ראייה אחראית ודיאלוג מירבי עם הגורמים השונים באזור וכחלק מדיאלוג בינלאומי רחב".

גנץ הודה למאס על מעורבותו בהכרזת גרמניה על הוצאת פעילות חיזבאללה אל מחוץ לחוק וכן דן עימו בנתונים שפורסמו בשבוע שעבר על תוכנית הגרעין האיראנית. "יש להוביל מדיניות תקיפה שתוודא את קיום הפיקוח ההכרחי שימנע מאיראן להשיג נשק גרעיני שיהווה סכנה לעולם כולו", אמר שר הביטחון.

בסיום הפגישה אמר גנץ: "אנו מוקירים את היחסים המיוחדים עם גרמניה ונעשה כל שניתן כדי לחזק את שיתוף הפעולה והדיאלוג עמה כמובילה חשובה באיחוד האירופי וכידידת אמת של ישראל. לגרמניה יש תפקיד משמעותי בקידום השלום והביטחון במזרח התיכון". 

מאס לאשכנזי: "סיפוח לא תואם את החוק הבין לאומי"

גם שר החוץ גבי אשכנזי נפגש עם מקבילו הגרמני מאס. ביחס לתוכנית נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ויוזמת סיפוח שטחי יו"ש, שזכו לביקורת מצד הממשל בגרמניה, אמר אשכנזי כי "גרמניה רוצה יציבות ושלום - וחשוב להקשיב לדברים שלכם, ולקחת את זה בחשבון. התוכנית תאומץ בצורה אחראית". בתשובה לדברים אמר מאס כי "סיפוח לא תואם את החוק הבין לאומי".

"הצגתי את עמדת גרמניה ביחס לתהליך השלום", אמר מאס. "אלה חששות שאנו חולקים עם שותפינו באירופה, שסיפוח לא תואם את החוק הבין לאומי. אנו מעדיפים את פתרון שתי המדינות". מאס פנה לאשכנזי ואמר לו: "גבי, הדגשת שאתה מוכן למו"מ בכל זמן - זה הכרחי - כי צריך לתת לדיפלומטיה הזדמנות וזה יסייע ליציבות. אנחנו מוכנים לתרום.

"לא הצבתי מחיר למה יקרה אם יהיה סיפוח" הוסיף מאס. "אנחנו מחפשים דיאלוג ורוצים לדעת מה התוכניות של הממשלה החדשה".

המסר הגרמני לישראל: אנחנו חברים, אבל סיפוח יסבך את העניינים - לטור של עמיחי שטיין

"יש אתגרים אזוריים, בהם תוכנית טראמפ, שמהווה הזדמנות", המשיך אשכנזי. "התוכנית תאומץ בצורה אחראית, ובמקביל יתקיים דיאלוג עם שכנינו. אנחנו רוצים שלום וביטחון - ומקווים שהקהילה הבינלאומית תבהיר לפלסטינים שהסירוב לדון בתוכנית לא יקדם את האינטרסים שלהם".

בתוך כך, שר החוץ הפלסטיני ריאד אל-מאלכי קרא היום למדינות ערב ולמדינות המוסלמיות לקטוע את תוכנית הסיפוח באיבה. בשיחת וידיאו שקיים אל-מאלכי עם שרי חוץ ממדינות מוסלמיות הוסיף השר כי הפלסטינים לא יסכימו "לחיות בכיסי האפרטהייד הישראלי" כלשונו, וימשיכו לעמוד איתנים במערכה כדי להרתיע מפני צעד של סיפוח. עוד טען אל-מאלכי כי סיפוח יהפוך את הסכסוך מפוליטי לדתי ויביא לשליטה ישראלית מלאה על מסגד אל-אקצא, "במטרה להרסו ולבנות תחתיו את בית המקדש המדומה על בסיס הנרטיב המזויף של הישראלים", לדבריו.

הפופולריים