ראיונות, רונן צור ודודי אמסלם: נתניהו וגנץ יישרו הדורים

ראיונות, צור ואמסלם: נתניהו וגנץ יישרו הדורים

הפגישה בין ראש הממשלה והחליפי הוגדרה כסוללת דרך לעבודה משותפת • בשבוע הבא הממשלה צפויה להתאים את תקנון עבודת הממשלה להסכמי הקואליציה • בסביבת גנץ אמרו כי ניסנקורן אמור לשמור על מערכת המשפט
author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
נתניהו וגנץ בכנסת, 17 במאי 2020
צילום: צילום: אלכס קולומויסקי, פלאש 90

הממשלה החדשה: שיחת יישור ההדורים בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לראש הממשלה החליפי בני גנץ נסבה בין היתר על הראיונות של גנץ, רונן צור ודודי אמסלם. כך פורסם הערב (שישי) ב"השבוע" בכאן 11. הפגישה מוגדרת טובה, וסוללת את הדרך לעבודה משותפת.

בשבוע הבא הממשלה צפויה להתאים את תקנון עבודת הממשלה להסכמי הקואליציה. עדיין לא ברור מה המנגנון שישווה את מספר הקולות של שרי גוש כחול לבן לזה של הליכוד. השרים אבי ניסנקורן וזאב אלקין ינסחו את המתווה. ביום ראשון תקבע הממשלה את מנגנון הווטו ההדדי שימנע חיכוכים מיותרים בקואליציה וביום שני – יובא החוק הנורווגי, לאחר שהוקפא בגלל המתיחות בקואליציה.

בכחול לבן מעריכים כי המתקפות של הליכוד ושל אנשיו של ראש הממשלה על מערכת המשפט צפויה להימשך ולהחריף. בסביבות גנץ אומרים כי תפקידו של שר המשפטים אבי ניסנקורן להגן עליהם. ביום רביעי דווח בכאן חדשות כי ישיבת הממשלה שתתקיים ביום ראשון הקרוב צפויה לאשר את הקמת הקבינט המדיני-ביטחוני ואת ועדת השרים לענייני קורונה. הרכב הוועדה צפוי להכיל בתוכו 20 חברים.


הפופולריים