מסתמן כי יעקב ליצמן ימשיך לכהן בתפקיד שר הבריאות, כך פורסם הערב (שישי) בתוכנית "השבוע" בכאן 11. כחול לבן הציעה יותר מפעם אחת וכמעט בכל שיחת משא ומתן את תיק החוץ בתמורה לתיק הבריאות. אולם, המועמד לתפקיד שר הבריאות מטעם כחול לבן הוא גבי אשכנזי, שמתכנן לעשות במשרד את מה שעשה בצה"ל כשהתמנה לתפקיד הרמטכ"ל לאחר מלחמת לבנון השנייה.
נתניהו מתעקש על מינויו של ליצמן לשר הבריאות גם בממשלה החדשה, על אף הפרסומים נגדו. בכחול לבן מעדיפים את תיק הבריאות על פני תיק החוץ, אז מדוע נתניהו לא רוצה להיפרד מהתיק? המועמד הוא גבי אשכנזי שמתכוון לשקם את המערכת - מה שעשוי להתפוצץ להם בפרצוף אחרי עשור@YoavYoavkrak #השבוע pic.twitter.com/Ip0M62D6Rs
— כאן חדשות (@kann_news) 3 באפריל 2020
נתניהו וליצמן שהחזיקו בתיק הבריאות כמעט עשר שנים, חוששים שבמידה ואשכנזי ימונה לתפקיד שר הבריאות, הוא ימנה ועדה שתחקור את מערכת הבריאות. נתניהו יודע שיותר משליצמן מגן על עצמו בתיק הבריאות - הוא מגן על נתניהו בתיק הבריאות, ולכן התיק הזה ישאר בבלוק הימין.
ביקורת על התנהלות ליצמן בניהול משבר הקורונה
התפרצות הקורונה בבני ברק | פרשננו מרדכי גילת: מייחסים לליצמן שרשרת של מחדלים בגיבוי רה"מ נתניהו. ליצמן היה האיש שגרם לכך שהאכיפה בעיר החרדית התאחרה בשבוע, והוא גם לא הגיע לחלק מהפגישות החשובות. רה"מ התעמת איתו בנושא של תפילה במניין#השבוע pic.twitter.com/kA5vDrruKs
— כאן חדשות (@kann_news) 3 באפריל 2020
בתוך כך, בכירים מייחסים לשר הבריאות ליצמן שרשרת של מחדלים בגיבוי ראש הממשלה נתניהו. לדברי הבכירים, ליצמן גרם לסחבת בהפעלת המשטרה ופיקוד העורף בבני ברק ולכך שאכיפת תקנות משרד הבריאות בעיר התאחרה בשבוע, בין היתר בשל התנגדותו להטלת סגר על השכונות החרדיות. עוד נודע כי ליצמן לא הגיע לחלק מהפגישות החשובות שנערכו בנושא במשרד הבריאות. בין שר הבריאות לראש הממשלה התנהלו חילופי דברים בנושא קיום תפילות במניין, שליצמן דרש שההגבלות לא יפגעו בקיומן.
התקדמות במו"מ הקואליציוני
מוקדם יותר היום נפגשו ראש הממשלה נתניהו ויושב ראש כחול לבן בני גנץ במעון ראש הממשלה בירושלים. בשל הבידוד שבו שוהה נתניהו, ישב ראש הממשלה במשרדו שבמעון, ואילו גנץ בחצר הפנימית.
על פי הודעה משותפת של הליכוד ושל כחול לבן בפגישה הושגו הבנות ושני האישים גם שוחחו בטלפון כמה פעמים. הערב פורסם בתוכנית "השבוע" בכאן 11 כי בפגישה סוכם כי תיקי החוץ, הביטחון והמשפטים יהיו בידי נציגי כחול לבן. תיק ביטחון הפנים ותפקיד יושב ראש הכנסת יהיו בידי הליכוד. שר החינוך יהיה נציג ימינה או יושב ראש הכנסת לשעבר, יולי אדלשטיין. המחלוקות בעניין מנגנוני האיזון במשרד המשפטים והחלת החוק הישראלי ביהודה ושומרון נותרו בעינן.