מליאת הכנסת קיימה היום (שני) דיון מיוחד בעקבות המצב הביטחוני בדרום. לאחר שיותר מ-20 רקטות ופצצות מרגמה נחתו בשבועיים האחרונים על יישובי הדרום. יו"ר כחול לבן בני גנץ סיים את נאומו בקריאה לחברי סיעתו לצאת מהמליאה, ואמר: "נמשיך בעוטף עזה". שר הביטחון נפתלי בנט עלה מיד אחריו ואמר: "תמשיכו לברוח".
לפני נאום שר הביטחון בדיון בכנסת – חברי כחול לבן עזבו במחאה את הדיון המיוחד על המתיחות הביטחונית: "נמשיך בעוטף עזה". בנט: "תמשיכו לברוח" pic.twitter.com/BIYBDR70wU
— כאן חדשות (@kann_news) February 10, 2020
בני גנץ אמר בדבריו בדיון המיוחד: "בזמן שאנחנו יושבים כאן, אלפי ילדים בדרום נכנסים לחרדה בכל פעם שהם רואים בלונים. ילדים שרצים לממ"ד בכל פעם שהדלת נטרקת". הוא תקף את נתניהו והוסיף: "אפילו לדיון החשוב הזה אתה ומרבית חבריך לא טרחתם להגיע. אתם מעדיפים לברבר על החלת ריבונות שלא תביאו במקום להחיל ריבונות בדרום הארץ. את מדיניות העמימות הוא מפר באופן בוטה פעם אחר פעם כדי לקושש עוד שניים וחצי קולות".
שר הביטחון נפתלי בנט עלה לדבר אחרי גנץ, וקרא לסיעתו לחזור למליאה: "האנשים שלא עצרו רקטות על עוטף עזה מעיזים לי להטיף לי על בלונים. אל תדאגו, נטפל בבלונים. בוגי ובני שהפקירו את הביטחון בעוטף עזה מטיפים לי? תברחו, תברחו".
ח"כ ניצן הורוביץ אמר בדיון: "נתניהו ובנט מפחדים מהציבור הישראלי וחוששים לומר את האמת, שאין פתרון צבאי בעזה ואין דרך לעצור את הטילים רק בכוח. הם יודעים זאת אך מפחדים להגיד זאת לציבור. הפתרון לעזה חייב לכלול פתרון מדיני. השבוע קיבלנו תזכורת שגם את יהודה ושומרון קל להדליק. ההתנהלות חסרת האחריות של ראש הממשלה ושר הביטחון מסכנת את החיילים בירושלים וביהודה ושומרון. השבוע קיבלנו קדימון מה יקרה כאן אם תכניות הסיפוח ייצאו לפועל.
ח"כ עמיר פרץ אמר בדבריו במליאה: "ממשלת ישראל בראשות נתניהו נכשלה כישלון חרוץ בניסיון להעמיד אסטרטגיה אל מול עזה. מה התכניות שלכם? תציגו אותן. הייתכן שתמשיכו להשלות את כולם ולנסות להרוויח זמן חודש אחרי חודש. הכישלון הכי גדול של הממשלה זו ההפיכה של חמאס לגורם לגיטימי".
צה"ל תקף הלילה יעדים של חמאס בדרום רצועת עזה, בתגובה לירי הרקטה לעבר ישראל אמש. בין היתר, תקפו מטוסי קרב של חיל האוויר מתחם אימונים ותשתיות צבאיות של הארגון. מוקדם יותר שוגרו בלוני חבלה לעבר עוטף עזה. שני פיצוצים נשמעו במערב הנגב כתוצאה מפיצוץ מטענים.