מנהיג סודן התייחס לפגישה עם נתניהו: עשיתי זאת למען האינטרס של עמי

מנהיג סודן: נפגשתי עם נתניהו למען אינטרס עמי

רה"מ אמר בכנס בחירות בפתח תקווה כי ישראל השיגה אישור לטוס מעל השטח האווירי של סודן, והוסיף כי נותר עניין טכני "כדי לסגור את זה"
author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
נתניהו ונשיא סודן
צילום: צילומים: אי-פי; יונתן זינדל, פלאש 90

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר הערב (רביעי) בכנס בחירות של הליכוד בפתח תקווה כי ישראל השיגה אישור לטוס מעל השטח האווירי של סודן. לדבריו "כעת נשאר עניין טכני כדי לסגור את זה".

מנהיג סודן עבד אל-פתאח אל-בורהאן, התייחס הערב לראשונה לפגישה עם נתניהו בתחילת השבוע, ואמר: "נפגשתי איתו מתוקף אחריותי, מתוך החשיבות לשמור על הביטחון הלאומי, ובשביל האינטרסים של העם הסודני".


לדברי אל-בורהאן, שדרוג היחסים עם ישראל נמצא באחריות המוסדות הנוגעים לעניין, בהתאם למה שנכתב במסמך החוקתי של סודן. הוא הדגיש בדבריו את עמדתה העקרונית של מדינתו ביחס לסוגיה הפלסטינית ואת הזכות של העם הפלסטיני להקים מדינה עצמאית, ואמר כי העמדה הזו נותרה בעינה ותמשיך להיות קבועה בהתאם לקונצנזוס הערבי והחלטות הליגה הערבית.

בתוך כך, גורם בממשלת סודן אמר לכאן חדשות שלהערכתו הממשלה במדינה, שהתכנסה הערב עם אל-בורהאן בעקבות פגישתו עם נתניהו, לא תשבור את הכלים, כלומר לא תקרא לו להתפטר וההדורים ייושרו. זאת לאחר שהממשלה הסודנית לא עודכנה על הפגישה מראש. כך פורסם היום בחדשות הערב בכאן 11.

בנוסף, עיתונאי בכיר בסודן אמר לכאן חדשות כי יש חשש שגורמים אסלאמיסטיים במדינה ינסו לנצל את המצב כדי לפגוע פיזית באל-בורהאן. זאת בדומה למה שקרה לנשיא מצרים אנוואר סאדאת, שנרצח לאחר חתימת הסכם השלום עם ישראל.

הפופולריים