כאלף מצלמות הגיעו הלילה (שישי) מחו"ל עבור ועדת הבחירות המרכזית, במסגרת הניסיון להילחם בזיופים. המצלמות האלה יתווספו לאלף מצלמות של המשטרה ו-800 מצלמות שכבר נמצאות בידי הוועדה. על רקע החשש מהזיופים, פרשננו מרדכי גילת פרסם הערב ב"השבוע" בכאן 11 כי לאחר שהתבקשו להצהיר שהם לא שייכים פוליטית לאף גורם, עשרות מפקחים ויתרו על תפקידם.
פרשננו מרדכי גילת ב-#השבוע: כאלף מצלמות הגיעו הלילה מחו"ל עבור ועדת הבחירות המרכזית, במסגרת הניסיון להילחם בזיופים. לרוב הפקחים יהיו מצלמות pic.twitter.com/mfAebVkb6u
— כאן חדשות (@kann_news) 13 בספטמבר 2019
הירשמו לפוליטי-כאן, ערוץ הטלגרם של כאן חדשות לבחירות - כל העדכונים והפרשנויות
שלשום ירד סופית מן הפרק חוק המצלמות לאחר שהקואליציה לא הצליחה להעביר את 61 הקולות הנחוצים כדי להעביר את החוק והוא לא עבר בקריאה ראשונה. 58 חברי כנסת תמכו בחוק בהצבעה מול אפס מתנגדים. זאת לאחר שחברי הכנסת של ישראל ביתנו ומפלגות האופוזיציה החרימו את ההצבעה.
חלק מחברי הקואליציה התייצבו לדיון עצמו, אך נטשו את האולם לפני ההצבעה. במהלך הדיון התרחשו עימותים רבים בין חברי האופוזיציה לקואליציה. העימותים הגיעו לשיא כשחבר הכנסת איימן עודה ניגש לראש הממשלה נתניהו, הצמיד לראשו טלפון נייד והוצא בשל כך מהדיון.
הדיון בחוק המצלמות: ח"כ עודה הצמיד מצלמה לפניו של רה"מ והורחק@ZeevKam pic.twitter.com/LMS0XxDYy9
— כאן חדשות (@kann_news) 11 בספטמבר 2019
מנכ"לית ועדת הבחירות המרכזית, עו"ד אורלי עדס, אמרה ביום רביעי כי במערכת הבחירות הקרובה יהיה שימוש בכ-3,000 מצלמות. את הדברים אמרה בתדרוך לעיתונאים על היערכות הוועדה לבחירות לכנסת ה-22. לדבריה מדובר במצלמות ש"לא ניתן לעשות בהן מניפולציות".
עדס סיפרה בתדרוך כי "במהלך יום הבחירות לא תהיה קלפי שלא יבקר בה מפקח טוהר בחירות, שיתעד את ההצבעה". בתדרוך הוצג האפוד שילבשו אותם מפקחים וכן מצלמת הגוף. כחלק מחליפת ההגנה על טוהר הבחירות, לכ-3,500 הקלפיות ישובצו שני מזכירי קלפיות. נוסף על כך, הוספו שלושה תהליכי בקרה בהליך ספירת הקולות, שיאריכו את פרסום התוצאות בחמש עד שש שעות.