הוועדה הציבורית להרחבת סל שירותי הבריאות לשנת 2020 התכנסה היום (ראשון) לראשונה בירושלים ושמעה חוות דעת מפי חולים שהתנסו בתרופות וטיפולים שונים. לוועדה הוגשו השנה כ-900 תרופות וטכנולוגיות בעלות כוללת של יותר מ-3 מיליארד שקלים. סגן שר הבריאות יעקב ליצמן ושר האוצר משה כחלון הגיעו לסיכום שיפעלו במשותף להגדלה אפשרית של תקציב הסל ל-700 מיליון שקלים, אך התקציב הסופי ייקבע רק לאחר הבחירות.
סגן השר ליצמן אמר כי על אף מערכת הבחירות, אי אפשר לחכות עד שיהיה תקציב ואי אפשר להפסיק את התרופות לאנשים. "חולים חייבים לקבל את התרופות ולכן החלטנו לכנס את הוועדה", אמר. ליצמן המליץ לוועדה לשקול מתן קנאביס לילדים שסובלים מאפילפסיה ופרכוסים.
השר כחלון אמר כי בכוונתו לעמוד לפחות בסכום שהיה עד כה וכי הוא רואה חשיבות גדולה לתת מקסימום מענה לצרכי החולים. הוא הוסיף: "הגדלנו באופן משמעותי את סל התרופות בשנים האחרונות מ-300 מיליון בשנה ל-500 מיליון, והתקציב של סל התרופות הבא לא ירד מכך, וזו התחייבות".
יו"ר ועדת סל התרופות פרופסור זאב רוטשטיין אמר הלילה בתוכנית "כאן הלילה" עם יעקב אייכלר בכאן רשת ב כי יפעל כדי למנוע הכנסה לסל של תרופות שהרווח עליהן עומד על מאות אחוזים. לדבריו: "לא אאפשר ניצול מצוקת חולים לגריפת הון".
האזינו לריאיון המלא של פרופ' זאב רוטשטיין ב-"כאן הלילה"
פרופסור רוטשטיין הוסיף כי "לראשונה השנה, יוצאו מהסל תרופות שלא הוכחה יעילותן, והחברות יידרשו להשיב את הכספים שקיבלו עליהן. חולים יוזמנו להביע בפני הוועדה את עמדתם על יעילות תרופות בסל".