ברקע המתיחות בדרום, השליח הקטרי מוחמד אלעמאדי לעזה, אמר הערב בביקורו ברצועה כי "ישראל וחמאס מחוייבים להפסקת האש ולשני הצדדים אין כוונות מלחמה, אך המצב של מחסור בכסף וסיוע הומניטרי הוא רע". לדברי השליח הקטרי לסוכנות הידיעות רויטרס, "ברגע שהאנשים ירגישו בנוח מבחינה כלכלית, רוחות המלחמה יוסרו במלואן".
המהומות ברצועה אירעו היום בצל ביקורו של השליח הקטרי בעזה@kaisos1987 #השבוע pic.twitter.com/ppveP1n25W
— כאן חדשות (@kann_news) 23 באוגוסט 2019
כ־9,000 פלסטינים התפרעו אתמול (שישי) לאורך גדר המערכת ברצועת עזה – מדובר בעלייה בכמות המתפרעים. מקצתם השליכו מטעני חבלה, כמה מהם רבי עוצמה, רימונים, בקבוקי תבערה ואבנים. בצה"ל אומרים כי החיילים הגיבו באמצעים לפיזור הפגנות. הפלסטינים דיווחו עד כה על 122 פצועים, חמישים מהם מירי. בתוך כך, פרצה דליקה באזור המועצה האזורית אשכול ומעריכים כי מקורה בבלון תבערה. צוות של מכבי האש וקרן הקיימת פעלו לכיבוי השריפה.
מקורות בעזה טענו קודם לכן כי חמאס הורה לפרוס את כוחות הריסון בלבוש אזרחי במוקדי הפגנות הגדר. מארגני ההפגנות קראו לצביון לא אלים של ההפגנות ועודדו את המשתתפים להישמע לסדרנים, זאת לאחר שמוקדם יותר השבוע קראו ל"עימות פתוח עם הכיבוש" במהלך ההפגנות.
בלילה שבין חמישי לשישי סוכל פיגוע חדירה לשטח ישראל. מחבל התקרב לגדר המערכת בצפון רצועת עזה וירי רימונים לעבר לוחמים. הם הסתערו לעברו והוא נוטרל. בחמישי לפנות בוקר, תקפו מטוסי קרב של חיל האוויר מספר יעדי טרור של ארגון חמאס בצפון הרצועה, בתגובה לירי של פצצת מרגמה מעזה אל המועצה האזורית שער הנגב. קודם לכן תקף חיל האוויר מוצב של המשטרה הימית של חמאס בעזה, בתגובה על ירי פצצת מרגמה נוספת אל שטח ישראל.