האיחוד בימין: התקדמות במגעים בין רפי פרץ לאיילת שקד

האיחוד בימין: התקדמות במגעים בין פרץ לשקד
תמה פגישת המו"מ בין הימין החדש לאיחוד מפלגות הימין, ועדיין אין הסכמה בנושא ההמלצה לנשיא על נתניהו. הצוותים סיכמו להיפגש מחר בשעות הבוקר ולדון שוב בתנאים
מחבר זאב קם מחבר זאב קם
Getting your Trinity Audio player ready...
פרץ, שקד ובנט
צילום: צילומים: פלאש 90

ניסיונות לאיחוד בימין: מנהיגת הימין החדש, איילת שקד, נועדה הלילה (שני) עם יו"ר הבית היהודי רפי פרץ בכנסת בניסיון להגיע להסכמות על ריצה משותפת של מפלגות הימין. הפגישה הייתה טובה והושגה התקדמות. צוותי המשא ומתן של שתי המפלגות ייפגשו הבוקר להמשך המשא ומתן.

הירשמו לפוליטי-כאן, ערוץ הטלגרם של כאן חדשות לבחירות - כל העדכונים והפרשנויות

אחת ההסכמות שהושגו היא היענות לבקשת השר פרץ שלא לתקוף את נתניהו ואת הליכוד במסגרת הקמפיין של רשימת הימין המאוחדת. טרם הושגה הסכמה בשאלת ההמלצה לנשיא המדינה. השרים פרץ וסמוטריץ' עדיין דורשים שיוחלט להמליץ על נתניהו, ואילו בנט ושקד מבקשים לשמור על מרחב תמרון שלא מתחייב על כך מראש. הצוותים ינסו להגיע לניסוח מוסכם במהלך היום, וכן גם לסגור סופית את המחלוקת בנוגע למקומות התשיעי והעשירי ברשימה.


יו"ר איחוד מפלגות הימין ושר החינוך הרב רפי פרץ הודיע אמש שסיכם עם יו"ר הימין החדש איילת שקד, כי היא תעמוד בראש האיחוד בימין. בהודעתו מסר פרץ כי הגיע להסכמה עם שקד "מתוך אחריות לאומית ודאגה לממשלת הימין והציונות הדתית".

על רקע הסיכום בין שקד לפרץ, ראש הממשלה בנימין נתניהו לחץ על יו"ר איחוד מפלגות הימין לדרוש משקד ומנפתלי בנט להתחייב כי ימליצו רק עליו לראשות הממשלה. בהתאם, הרב פרץ דורש מבנט ושקד, בפגישה שהתקיימה הלילה בין הצדדים, שהתחייבו על נושא ההמלצה על נתניהו בכתב.


לטענת בנט ושקד, נתניהו "מתאבד" כדי למנוע את החיבור הגדול בימין, ובוחש בנושא ללא הפסקה. מלשכת נתניהו מסרו בתגובה שהם כלל אינם עוסקים בזה, אלא רק בשאלה איך מגדילים את הליכוד בבחירות.


הפופולריים