יו"ר מפלגת כחול לבן בני גנץ אמר הבוקר (חמישי) כי בתהליך המדיני מול הפלסטינים מפלגתו תחתור להסדר "כאשר אנחנו שומרים על יכולותינו הביטחוניות", אך לא סיפק אמירה מפורשת בנוגע לעקירה של יישובים בהסדר. "ניכנס לתהליך אם יהיה עם מי, אנחנו מבטיחים שאף אחד לא ייפגע על ידי כחול לבן. כל הסדר יובא להכרעת העם", אמר גנץ לירון דקל ומואב ורדי בכאן רשת ב.
האזינו לריאיון המלא עם יו"ר כחול לבן בני גנץ
גנץ ציין כי אם יקבל את המנדט להרכיב את הממשלה, ייקרא לליכוד ולישראל ביתנו, אך הדגיש שוב כי לא יישב עם ראש הממשלה בנימין נתניהו. "נשתדל מאוד לא להדיר אף אחד, אנחנו נגד קיצוניים בלבד", אמר בריאיון.
המועמד לראשות הממשלה דיבר גם על המצב הביטחוני הלא יציב ברצועת עזה והאשים את הממשלה כי מדיניותה לא מספיק תקיפה. "לא ייתכן שסינוואר יכתיב את סדר היום לעוטף. אנחנו לא צריכים לשאול את עצמנו אם זה טיל, בלון או מחבל שחודר ממנהרה. עף עפיפון, חוזר טיל - נורא פשוט", אמר גנץ והבטיח שאם חמאס ימשיך בהסלמה ישראל תיכנס למערכה נרחבת.
יו"ר כחול לבן התייחס גם לאפשרות של הסדרה ברצועת עזה ואמר: "אם עכשיו החמאס מפסיק לשלוח בלונים ועפיפונים ואפשר להתקדם בהסדרה, זה מצוין. חמאס לא מפסיק את התקיפות שלו על ישראל, אני ממש בעד שתהיה הסדרה ארוכת טווח שעומדים בה".
על איראן, שלפי הדיווחים האחרונים הפסיקה לעמוד בהסכם הגרעין ותקפה מכליות נפט במפרץ, אמר גנץ כי זו "הוכחה נוספת שהאיראנים הם בעיה עולמית". גנץ הבהיר כי "אסור למצמץ מבחינה אסטרטגית, חייבים להאמין שהם מתכוונים ברצינות לדברים שהם מדברים עליהם, וישראל צריכה לתרום את מה שהיא יכולה מבחינת אלמנטים שלא בתקשורת צריך לדבר עליהם".