גורמים שמעורבים בשיחות הפשרה על הרפורמה המשפטית בבית הנשיא הסכימו לעגן בחוק יסוד רשימה של זכויות יסוד חדשות, כמו זכות לשוויון הפרט. כך פורסם הבוקר (שני) בכאן רשת ב. זכויות נוספות עליהן דובר בשבוע שעבר בחדר הן הזכות לחופש ביטוי ולחופש ההפגנה.
נציגי הקואליציה והאופוזיציה הסכימו כי הזכויות ייכנסו כתיקון לחוק יסוד כבוד האדם ויתווספו לרשימת הזכויות שנכללות בו. בשיחות בבית הנשיא הסכימו גם על עיגון זכויות במשפט הפלילי שלא מעוגנות כיום.
עם זאת, עם חידוש השיחות בין הצדדים השבוע, בכירים בליכוד אמרו אתמול כי כל עוד יש עתיד לוקחים חלק בשיחות בבית הנשיא - לא ניתן יהיה להגיע להסכמות ולפשרה. בין היתר בליכוד זועמים על דרישת יש עתיד להכליל את נושא הגיוס בשיחות ואומרים כי הפערים בתוך החדר בכמה נושאים בינם לבין המחנה הממלכתי מערימים קשיים.
בכירים ביש עתיד אמרו בתגובה כי התיאום מול המחנה הממלכתי הדוק והם רואים עין בעין את הדברים. לטענתם, "הליכוד מנסה לסכסך בין חלקי האופוזיציה, אבל יש הסכמה מוחלטת בינם לבין המחנה הממלכתי בנושא המרכזי שבמחלוקת - לא לאפשר לקואליציה לבחור שני שופטים מטעמה באמצעות הוועדה למינוי שופטים.