נציבות שירות המדינה לא תחקור את פגישת היועץ לביטחון לאומי והרב דרוקמן

שיחת היועץ לביטחון לאומי והרב דרוקמן לא תיחקר
בתשובה לפניית ח"כ מרב מיכאלי מסרה הנציבות כי הוחלט לחדד בפני בן שבת את חובת עובד המדינה להיזהר ממעשה שיכול להתפרש כמעשה שבתחום הפוליטי מפלגתי. היועץ אמר בשיחת בירור כי השיח היה ביטחוני
מחבר גילי כהן מחבר גילי כהן
Getting your Trinity Audio player ready...
הרב חיים דרוקמן ומאיר בן שבת היועץ לביטחון לאומי
צילום: צילום: פלאש 90

נציבות שירות המדינה הודיעה אתמול (שני) שלא תפתח בחקירה בעקבות השיחה שקיים היועץ לביטחון לאומי, מאיר בן שבת, עם הרב חיים דרוקמן. בתשובה לפנייתה של חברת הכנסת מרב מיכאלי מהעבודה מסר ראש אגף המשמעת בנציבות, עו"ד גיא דוד, כי החליט בסיכום הבירור, לחדד בפני בן שבת, בתיאום עם פרקליט המדינה והיועץ המשפטי לממשלה, "את חובת עובד המדינה להקפיד הקפדה יתירה להיזהר מכל מעשה היכול להתפרש כמעשה שהינו בתחום הפוליטי מפלגתי".

בבירור שקיים עו"ד דוד עם בן שבת מסר היועץ לביטחון לאומי כי פגישתו עם הרב דרוקמן התקיימה בעקבות שיחה קצרה עם ראש הממשלה שמהלכה עלתה האפשרות כי יציג בפני הרב דרוקמן את המצב הביטחוני העכשווי. לדבריו, בפגישתו עם הרב דרוקמן סקר בפניו, באופן כללי ובמגבלות בטחון מידע, את האתגרים הביטחוניים הדחופים שעמדו באותה עת בפני מדינת ישראל. "במסגרת זו, היה השיח ביטחוני, ללא כל נגיעה בנושאים פוליטיים או מפלגתיים", כך לפי הודעת ראש אגף המשמעת.

חברת הכנסת מרב מיכאלי מסרה בתגובה כי תשובת נציבות שירות המדינה אינה נכונה בעליל ומתחמקת. "צר לי שמי שאמור להגן על הציבור מועל בתפקידו. אני מתייעצת ובוחנת נקיטת אמצעיים משפטיים".

על דבר הפגישה בין הרב דרוקמן ליועץ בן שבת דווח לראשונה לפני כחודשיים בחדשות 2. לפי הדיווח ביקש מקורבו של נתניהו, נתן אשל, לברר אם הרב חיים דרוקמן יוכל לגרום לרב דרוקמן לשכנע את השרים בנט ושקד שלא לפרוש מהממשלה. עוד נאמר כי לאחר השיחה פנה הרב דרוקמן אל בנט ואמר לו שלא לעזוב את הממשלה.

בחירת העורכת