בכיר הרשות הפלסטינית, סאיב עריקאת, הגיב היום (שני) על הפרסום בוושינגטון פוסט לפיו, תוכנית השלום של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ כוללת אוטונומיה בלבד לפלסטינים, ואמר כי "אי אפשר לקרוא לזה תוכנית שלום - זו תוכנית שנועדה להרוס את תהליך השלום ואת החוק הבינלאומי". לדברי עריקת, "לא יהיה שלום בלי הקמת מדינה פלסטינית בגבולות 67 ובירתה מזרח ירושלים".
תוכנית השלום של טראמפ | גורם פלסטיני בכיר מגיב על הפרסום בוושינגטון פוסט: "אם מדובר באוטונומיה בלבד - לא נשתף פעולה". גם מלך ירדן התנגד, וקבע כי הסוגיה המרכזית ב"עסקת המאה" צריכה להיות החלוקה לשתי מדינות על בסיס גבולות 67'@nurityohanan #ערבערב pic.twitter.com/IvRyjsFZ3F
— כאן חדשות (@kann_news) 15 באפריל 2019
בוושינגטון פוסט דווח אתמול כי "עסקת המאה", שממשל טראמפ צפוי להציג בחודש הבא, מבטיחה שיפור בחיי הפלסטינית, אך לא תציע הקמה של מדינה פלסטינית עצמאית, אלא רק אוטונומיה. דיווח העיתון מבוסס על דברי גורמים המקורבים לנושא.
האזינו לריאיון עם שגריר ישראל באו"ם לשעבר ד"ר דורי גולד
לפי הדיווח, בכירים פלסטינים ציינו כי יועצו וחתנו של טראמפ, ג'ראד קושנר, לא חשף מידע רב על התוכנית, אך דיבר על אפשרויות כלכליות לפלסטינים, ובמקביל הבטחה לשליטה ישראלית באזורי מחלוקת. עם זאת, על פי הערכות, לקושנר יש סיכוי נמוך להצליח ב"מכירת" התוכנית, בעקבות התפיסה כי טראמפ הראה כבר את העדפתו לישראל.
גורם פלסטיני בכיר נוסף אמר לכאן הגיב לכאן חדשות כי אם מדובר באוטונומיה בלבד - אף פלסטיני לא ישתף פעולה עם התוכנית: "אם העסקה של טראמפ תהיה מבוססת על הגעה למדינה פלסטינית עצמאית, גם אם לא מיד, אלא לאחר תקופה זמנית, ייתכן ונוכל לבחון אותה. אבל אם לא - הדבר אינו מקובל". הוא הוסיף כי בתגובה לתוכנית, הפלסטינים יוכלו להתעלם ממנה ולחכות שטראמפ יסיים את תקופת כהונתו או לחילופין להחריף את הצעדים נגד ישראל עד כדי ביטול הסכם אוסלו.
האזינו לריאיון עם בכיר הפת"ח סופיאן אבו זאידה
בנוסף, ראש הממשלה הפלסטיני הנכנס, מוחמד אשתייה, הגיב היום על דבריו של שר החוץ האמריקני מייק פומפיאו בשבוע שעבר לפיהם, הצהרת ראש הממשלה בנימין נתניהו על הכוונה לספח חלקים מיהודה ושומרון לא סותרת את תוכנית השלום של טראמפ, ואמר כי "כל מה שישראל עושה הורס את תוכנית השלום, בין אם מדובר בהעברת שגרירות ארצות הברית לירושלים ובין אם מדובר בבניית התנחלויות".
שגריר ישראל באו"ם לשעבר ד"ר דורי גולד אמר בריאיון לכאן רשת ב כי "ממשל טראמפ ייקח בחשבון את הצרכים הביטחוניים של מדינת ישראל, והקשר ההיסטורי של העם היהודי למקומות שונים בארץ, אבל צריך להמתין. אנשי הממשל האמריקני מאוד זהירים בהתייעצויות שלהם - שומרים את הקלפים קרוב לחזה".