יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן קיים היום (שני) מסיבת עיתונאים באשקלון, והקדיש את רובה כדי לתקוף את ראש הממשלה בנימין נתניהו. "אני לא פוסל אף אחד ברמה האישית", אמר ליברמן אך הוסיף: "אני לא תומך בנתניהו. לפני שנלך לנשיא נדרוש מהליכוד ומכחול לבן תשובה ברורה לשאלה - האם אתם רוצים ממשלה לאומית רחבה ללא חרדים וללא משיחיים?".
הירשמו לפוליטי-כאן, ערוץ הטלגרם של כאן חדשות לבחירות - כל העדכונים והפרשנויות
ליברמן בחר להתייחס לביקור של נתניהו באותו מקום לפני כעשור, כשהיה ראש האופוזיציה. יו"ר ישראל ביתנו הציג לנוכחים את מסיבת העיתונאים שערך אז נתניהו, ושבה אמר כי ימוטט את שלטון חמאס. "הדברים נאמרו בפברואר 2009", אמר ליברמן. "אתמול ראינו שכבר לא השליח הקטרי, אלא העוזר של השליח הקטרי מגניב כסף לחמאס. נתניהו משלם כופר לארגון הטרור".
עוד אמר יו"ר ישראל ביתנו: "נתניהו הבטיח לפנות את חאן אל אחמר. חאן אל אחמר עדיין נמצא שם. גם (הבטיח) 350 מיליון שקל כדי שפרויקט הצהרונים לא ייעצר, מאז אפילו לא הגיעה בקשה לוועדת הכספים. אנחנו שבעים ולא מוכנים שמישהו יזלזל באינטלגנציה ובזיכרון.
"ראש הממשלה היה פה לא מזמן לפני הבחירות, ופתאום נזכר בעולים מחבר העמים והבטיח להם פנסיה. זה זלזול באינטליגנציה, תרמית. נתניהו חושב שאפשר לרמות את כולם כל הזמן. עם נתניהו הכול דיבורים".
שר הביטחון לשעבר התייחס גם להבטחה שהוא נתן בעבר, ולא קיים - חיסול ראש החמאס אסמאעיל הנייה. גם בנושא זה הטיל יו"ר ישראל ביתנו את האחריות על נתניהו: "הגשתי תוכנית מסודרת לקבינט. מי שעצר את כל התוכניות היה נתניהו".
על ההתפתחויות בגוש הימין, איחוד מפלגות הימין והריצה המשותפת של איילת שקד ונפתלי בנט בימין החדש, אמר ליברמן: "היינו עקביים מההתחלה - אמרנו שלא נתאחד עם אף אחד ושלא נשנה את הרשימה. לא נאפשר לנתניהו להקים ממשלת הלכה. נדרוש הקמת ממשלה לאומית רחבה, בלי סמוטריץ' בלי רפי פרץ. כל מי שרוצה להקים ממשלה צרה יביא צרה גדולה על מדינת ישראל.
"איילת שקד אדם ראוי, והייתה שרת משפטים טובה. אני לא מתערב בעניינים של הימין החדש, מי שמתערב זה נתניהו".