לאחר הקמתה המחודשת של ישיבת חומש, בקרוב צפויה להיות מאושרת בנייה של יחידות דיור חדשות ביהודה ושומרון. כך פורסם היום (רביעי) בתוכנית הבוקר הזה בכאן רשת ב. לפי בכירים בקואליציה בשבוע הקרוב צפויה הודעה על כינוס נוסף של מועצת התכנון העליונה (מת"ע) לצורך אישור של אלפי יחידות דיור לשיווק ולבנייה בכמה יישובים. זאת, בהתאם לסיכומים הקואליציוניים שקבעו שאישורים כאלו ייעשו אחת לרבעון.
לדברי בכירים בקואליציה, גם ארצות הברית עודכנה מראש במהלך כדי שלא להפתיע את ממשל ביידן ולא לעשות דברים בסוגיה הרגישה הזו מאחורי גבם. למרות שעודכנה, צפויה ארצות הברית למתוח ביקורת על ההחלטה וגם זה לא יקרה בהפתעה אלא בסוג של תיאום מראש בין הצדדים.
בנוסף הועברה בקשה לחלקי הקואליציה השונים שלא לחגוג באופן פומבי ולא להחצין ייתר על המידה את ההחלטה. אלא להצניע את העניין ככל האפשר כדי שתעבור בתשומת לב ציבורית מינימלית.