יו"ר המחנה הממלכתי, ח"כ בני גנץ, קרא הערב (רביעי) לחזור להידברות בנושא הרפורמה המשפטית. בדברים שנשא אמר: "נדון במציאת מתווה מוסכם לעילת הסבירות, תחת עיקרון העל שהסכמה מותנית בהסכמה והבטחה כי לא תקודם ולא תהיה חקיקה נוספת ללא הסכמה רחבה". הוא קרא למשרתי המילואים: "המשיכו למלא את משימתכם החיונית להתנדב ולשרת". הליכוד הזמין את גנץ ללשכת ראש הממשלה הערב להידברות.
"עוד הערב נתכנס בבית הנשיא, ונדון במציאת מתווה מוסכם לעילת הסבירות, באופן שלא יפתח צוהר לשחיתות וישמור על עקרונות הדמוקרטיה", קרא גנץ. "כל זאת תחת עיקרון העל שהסכמה מותנית בהסכמה. זהו גם התנאי הבסיסי להידברות - שראש הממשלה יתחייב במעמד נשיא המדינה ובגיבויו שאם נגיע להסכמות, מעתה והלאה מהלכים משפטיים ומשטריים, יעשו אך ורק בהסכמה רחבה".
בסביבת ראש האופוזיציה יאיר לפיד אומרים שלא הכירו את המתווה של גנץ שהוצג הערב. במחנה הממלכתי מתעקשים: גנץ סימס לו לפני ההצהרה. גורם בסביבת לפיד: הקריאה לחזור לבית הנשיא היא משהו שאנחנו אומרים כבר שלושה שבועות. אנחנו מוכנים לחזור לבית הנשיא מחר לדון בכל, אם יעצרו את החקיקה נמשיך לדבר.
מהליכוד נמסר: "אחרי שגנץ דחה כל הצעת פשרה בבית הנשיא ופוצץ את השיחות ללא סיבה, קיווינו לשמוע ממנו הצעה רצינית. לצערנו קיבלנו עוד תכתיב. אם גנץ באמת רוצה הידברות ופשרה הוא מוזמן ללשכת ראש הממשלה עוד הערב. במקום תרגילי סרק, גנץ חייב לדרוש מחבריו לאופוזיציה להתייצב עוד הערב באופן נחרץ נגד הסרבנות שמסכנת את הביטחון של כל אזרחי ישראל".
גנץ הוסיף: "לרוב העם שמתנגד להפיכה וחושש מהשיח אני אומר – גם לי אין אמון בנתניהו, אבל על הכף מדינת ישראל. אם נגיע לסיכום והוא ירמה – הוא ישלם את המחיר ויביא למחאה שכמוה לא נראתה".
יו"ר מפלגת העבודה, ח"כ מרב מיכאלי, הגיבה לדברי גנץ ומסרה: "אסור לנהל עם נתניהו שום הידברות על חוקי ההפיכה המשטרית. על גנץ להודיע לנתניהו שאם החוק לביטול עילת הסבירות עובר, הדלת להידברות נטרקת באופן סופי". גורמים בסביבת השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הגיבו: "כל פשרה בעניין הסבירות היא כניעה לסרבנות, לאנרכיה, לאהוד ברק ויאיר גולן ותעודד את המשך המרי. אין לממשלת הימין מנדט להיכנע לסחיטה".
בוועדת החוקה נמשכים הדיונים להכנת החוק לצמצום עילת הסבירות לקריאה שנייה ושלישית. הח"כים הצביעו בדיון על יותר מ-27 אלף רביזיות. בוועדה אירעה מהומה אחרי שיועצים פרלמנטריים של ח"כים ממפלגת העבודה התפרצו לדיון, קראו קריאות מחאה והוצאו על ידי הסדרנים.