לקראת הדיון הדרמטי בבג"ץ מחר (שלישי), נשיאת בית המשפט העליון לשעבר דורית בייניש אמרה בריאיון ל"בחצי היום" בכאן רשת ב: "יש לי תחושות של דאגה עמוקה. זאת איננה רפורמה אם הגענו למצב שחבר כנסת אומר לא לציית לבית המשפט".
הנשיאה לשעבר הוסיפה: "בעבר, לא עלה בדעת ראש ממשלה אף פעם לומר שהוא לא יציית לבית המשפט. כל הדיון חסר הבושה הזה - שובר את כל המשמעויות שמחזיקים אותנו כמדינה דמוקרטית". "זה דברים שאי אפשר להעלות במשטר תקין", הוסיפה בייניש.
האזינו לריאיון המלא
בתוך כך, בכירים במחנה הממלכתי אמרו היום כי הם לא סגרו את הדלת וכי הם מוכנים להיכנס להידברות כדי להגיע להסכמות עם הקואליציה. עם זאת, הם מתנים זאת בכך שנתניהו יוכיח שהקואליציה תתמוך במתווה פשרה שיונח על השולחן. זאת, כדי שלא ייווצר שוב מצב דומה לזה שהיה בשבוע שעבר, בו דובר על מתווה פשרה שנפל, בגלל שכמה שרים בממשלה, ובראשם השר לוין, התנגדו לו.
אותם בכירים האשימו כי בקואליציה יש הטוענים שהם מעוניינים בהסכמות, אבל כשמגיע רגע האמת ומונח מתווה - הם בורחים מהן. הם הוסיפו, כי נכון לעכשיו הקואליציה לא הציעה להם מתווה שעשוי להביא לפשרה בין הצדדים.