כנס "עצמאות במשפט" לשופטים: שופט בית המשפט העליון והמועמד לנשיאות העליון, יוסף אלרון, התייצב לכנס בבנייני האומה כמו יתר 15 שופטי העליון. אלא שבצעד מופגן, בחר אלרון שלא לשבת בשורה הראשונה, שיועדה לשופטי העליון, אלא בשורות האחוריות, לצד שופטי בית המשפט המחוזי בחיפה, בו כיהן כנשיא לפני שהתמנה לעליון. הצעד המופגן של השופט אלרון הורגש היטב על ידי הנוכחים. הוא לא התעכב זמן ממושך בכנס, ויצא עוד לפני הפאנל של נשיאי בית המשפט העליון בדימוס.
אתמול פורסם בכאן חדשות כי מנהל בתי המשפט הפעיל לחצים כבדים על השופטים להשתתף בכנס, שהתקיים תחת הכותרת "בסימן 75 שנות עצמאות במשפט". רשמית, ההשתתפות לא הייתה חובה באירוע זה, שנועד להציג חזית אחידה של מערכת המשפט בעד הנשיאה אסתר חיות. הודעות אימייל נשלחות שוב ושוב לכל השופטים שלא נרשמו, משלל גורמים בצמרת הנהלת בתי המשפט, כולל של מנהל בתי המשפט עצמו, מיכאל שפיצר, שדרש מהשופטים שטרם נרשמו לעדכן אותו אישית על הרשמתם.
עוד בנושא
חמישה שופטים, מכמה ערכאות ומחוזות, תיארו לכאן חדשות את הלחצים שהופעלו עליהם ועל חבריהם להשתתף. לכולם נאמר שחשוב מאוד להשתתף כדי להציג חזית אחידה של השופטים וכדי לחזק את המנהיגות של הנשיאה חיות. חלקם גם ציינו שנאמר להם כי ההשתתפות חשובה במיוחד לאור התוכנית לפגוע בסמכויות בתי המשפט. לאור הלחץ, שיעור ההרשמה לכנס גבוה, אך חלק מהשופטים אמרו לכאן חדשות כי על אף שנאלצו להירשם, לא הייתה להם כוונה ליטול חלק בפועל באירוע שתפס גוון פוליטי.