לנוכח יוזמת השר בן גביר לקיים מחר תפילה בדיזנגוף, אמר הבוקר (רביעי) השר ניר ברקת: "אנו צריכים לפעול לאחדות, לעבוד על המכנה המשותף, ולא לתת לקיצוניים לקחת אותנו לפירוק המרקם החברתי במדינת ישראל. לכן אני קורא לשר בן גביר לא לייצר פרובוקציות, לא להגיע לדיזנגוף".
גם השר אופיר אקוניס התנגד ליוזמתו של בן גביר ואמר: "יעשה נכון השר בן גביר אם יעביר את תפילתו בחמישי לאחד מבתי הכנסת בתל אביב. אני מציע לכל ההנהגה בישראל להפסיק את האמירות הגבוהות ולהרגיע את הלהבות".
השר בן גביר מעוניין בקיום התפילה בדיזנגוף מחר, עקב העימותים שאירעו בתפילת ערב יום הכיפורים שאירעה באותו המקום. אתמול גם ראש הממשלה בנימין נתניהו קרא לשר בן גביר לקחת אחריות: "תפילה אינה פרובוקציה. אבל עכשיו, אחרי האירוע הקשה בתל אביב, הדבר החשוב ביותר הוא לפעול להרגעת הרוחות. לכן מצופה מכל מנהיגי הציבור לנהוג באחריות ולהימנע מכל מה שלא יוסיף לרגיעה".