המודיעין האמריקני מעריך: כ-45% מהפצצות של חיל האוויר בעזה לא מדויקות

ארה"ב מעריכה: 45% מפצצות צה"ל בעזה לא מדויקות
דוברת רה"מ לתקשורת הזרה: צה"ל מקדיש משאבים עצומים למזעור הפגיעה באזרחים, המלחמה היא לא נגד תושבי עזה
מחבר שירז תקווה מחבר שירז תקווה
רפיח עזה
צילום: Abed Rahim Khatib/picture alliance via Getty Images

המודיעין האמריקני מעריך כי כמעט חצי מהפצצות שחיל האוויר הטיל ברצועת עזה מתחילת המלחמה היו פצצות "מטומטמות" (dumb bombs), שאינן מדוייקות. כך דיווח הבוקר (חמישי) CNN. לפי הדיווח, ההערכה היא שכ-45-40% מ-29 אלף פצצות הקרקע שישראל השתמשה בהן מהאוויר ברצועה, היו בלתי מונחות, שפוגעות במרחב גדול, בעוד השאר היו מדויקות ומכוונות יותר.

הווטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
החטופים שעדיין בשבי חמאס - הרשימה המלאה

דוברת ראש הממשלה לתקשורת הזרה, קרן הג'יוף, אמרה שכצבא המחויב לחוק הבין-לאומי ולקודים מוסריים, צה"ל מקדיש משאבים עצומים למזעור הפגיעה באזרחים, וכי המלחמה של ישראל היא נגד חמאס ולא נגד תושבי עזה, שבהם חמאס משתמש כמגן אנושי. ראש מדור התקשורת הבין-לאומית של דובר צה"ל, רב סרן ניר דינר, השיב בתגובה לדיווח כי בצה"ל לא מתייחסים לסוג התחמושת שבו נעשה שימוש.

כמה מומחים אמרו ל-CNN שאם ישראל משתמשת בתחמושת בלתי-מונחית בקצב שארצות הברית מעריכה, הדבר מערער את הטענה הישראלית לפיה היא מנסה למזער את כמות הקורבנות האזרחיים.

בתוך כך, עיתונאית ה-CNN, קלריסה וורד, שנכנסה לרצועת עזה מתחלית המלחמה, ללא ליווי צה"ל, דיווחה על "מראות מזעזעים ומחרידים". וורד, שמסתובבת ברצועה עם צוות רפואי של איחוד האמירויות, ביקרה בבית חולים שדה של האמירויות, ותיארה מראות קשים של ילדים, נשים ומבוגרים עם פציעות קשות. לדבריה, החוויה שם "מפכחת" ומספקת מושג לגבי מה שמתרחש בשטח.

בחירת העורכת