ראש המוסד דדי ברנע, ראש ה-CIA ויליאם ברנס וראש ממשלת קטר מוחמד א-תאני צפויים להיפגש היום (שני) בוורשה בירת פולין, במטרה להתניע עסקת חטופים חדשה. גורם מדיני הבהיר: זה יהיה הרבה יותר קשה מגיבוש העסקה הקודמת.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
בישראל שוקלים את כל האפשרויות במסגרת הניסיונות להגיע לעסקה עם חמאס, ובכלל זאת גם שחרור של "אסירים איכותיים". כפי שפורסם אתמול בחדשות הערב בכאן 11, מדובר בשחרור של אסירים כבדים, כאלו שישראל סירבה לדבר עליהם בעסקה הקודמת. בישראל מאשרים שהשיחות חיוביות, אך עדיין אין התקדמות משמעותית.
בניגוד לעסקה הקודמת וכדי להניע יוזמה: בישראל שוקלים לשחרר ״אסירים איכותיים״ במסגרת העסקה המתגבשת | @SuleimanMas1 עם הפרטים ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/LoDNOnwHDd
— כאן חדשות (@kann_news) December 17, 2023
בישראל אומרים כי גם אם תתגבש עסקה כלשהי, הדרך תהיה עוד ארוכה וקשה, וכי הפגישה בין ראש המוסד ברנע לראש ממשלת קטר בסוף השבוע האחרון "היא רק ההתחלה". גורמים בישראל מבהירים כי אם תהיה "עסקה אמיתית" – כמה ימי הפסקת אש, במסגרת העסקה, לא ישפיעו על הלחימה בדרום.
עוד בנושא