הסתיימה הפגישה הראשונה בפסגת פריז שהחלה אמש (ראשון) במטרה לנסות ולהביא לפריצת דרך במגעים לעסקה להשבת החטופים. בפסגה השתתפו נציגים בכירים מארצות הברית, ישראל מצריים וקטר. מלשכתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו נמסר כי הפגישה הוגדרה קונסטרוקטיבית, אך עדיין קיימים פערים משמעותיים בהם ימשיכו הצדדים לדון כבר השבוע בפגישות הבאות.
> עקבו אחר ערוץ הוואטסאפ של כאן חדשות
עם זאת, גורם מדיני הבהיר כי יש התקדמות במגעים. לפי המתווה המתגבש, מדובר בהפסקת אש בת חודשיים, והסגת כוחות צה"ל מחלקים ברצועת עזה. כמאה חטופים ישוחררו בפעימות הראשונות, ראשית נשים, ילדים, חולים ופצועים. מולם ישוחררו אסירים בטחוניים, כולל מה שכונה בשיחות "מחבלים כבדים".
כמו כן, בפסגה התקבלה החלטה ליצירת ציר משותף ושיתופי פעולה. למרות זאת, הדיונים תמו ללא הסכמה של חמאס לוותר על הדרישה להפסיק את המלחמה, מה שהקשה על ההתקדמות. בישראל טענו שמדובר בפסגה טובה שבה הונח בסיס להמשך העבודה, וכי דובר על הדרך לגיבוש מתווה ולקידום עסקה. "זו מעין פריצה, התחלה", אמרו גורמים מעורים.
מי שניהל את המגעים מטעם מדינת ישראל הוא ראש המוסד דדי ברנע לצידו של ראש השב"כ רונן בר. גם הממונה על החטופים מטעם צה"ל, אלוף במילואים ניצן אלון, השתתף בפגישות. המגעים לשחרור החטופים שהוחזקו על ידי חמאס נעשו בתיווך של ארה"ב, קטר ומצרים.