הבוקר הזה - כאן רשת ב
ראש הממשלה בנימין נתניהו הורה לרמטכ"ל רב אלוף הרצי הלוי ולצבא להביא בזמן הקרוב חלופות אחרות להסתמכות על אונר"א, בכל מה שקשור להעברת משלוחי הסיוע ההומניטרי לעזה - שמועברים כיום ישירות לארגון. כפי שפורסם היום (שלישי) בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
נתניהו ביקש שהלוי יציג את החלופות הללו עד לסוף השבוע הקרוב, כך לדברי בכירים בקבינט המדיני ביטחוני. נכון להיום מעבירה ישראל את כל הסיוע ההומניטרי שנכנס לעזה לידי ארגון אונר"א, והוא זה שאחראי על חלוקתו לאוכלוסייה, כשלפחות חלק ניכר מאותו סיוע נלקח על ידי חמאס.
רק לאחרונה הוכח שוב הקשר הקרוב והישיר בין אונר"א לחמאס, כששיאו בכך שחלק מאנשי אונר"א השתתפו בעצמם במעשי הטבח של 7 באוקטובר. זאת לאחר שנים שישראל הפכה את אונר"א לארגון שהיא עובדת מולו ברצועת עזה, ואפילו מעניקה לו פטור ממס בלו על רכישת דלק.
מזכ"ל האו"ם, אנטוניו גוטרש, הכריז אמש על מינוי של ועדת בדיקה חיצונית כדי לבחון האם אונר"א "עושה כל שביכולתה כדי להבטיח נייטרליות ולהגיב להאשמות על הפרות חמורות", כך לדבריו. את הסקירה תוביל שרת החוץ לשעבר של צרפת, קתרין קולונה. עבודתה של קבוצת הסקירה צפויה להסתיים בסוף אפריל, עם דוח ביניים בסוף מרץ.
בתוך כך, ארצות הברית, קנדה, איטליה, בריטניה ופינלנד הודיעו כי יעצרו את המימון לאונר"א עקב מעורבות עובדיה בטבח 7 באוקטובר. שר החוץ הקנדי אחמד חוסיין אמר בהצהרתו כי "קנדה לוקחת ברצינות את הדיווחים, ומתייעצת עם אונר"א ותורמים אחרים".