אחרי ימים של המתנה, הצהיר הערב (שלישי) חמאס כי העביר את תשובתו הרשמית בנוגע למתווה לעסקת חטופים - שבמרכזה העמיד את הדרישה לסיום המלחמה, שיקום רצועת עזה ותהליך שיכלול שחרור אסירים פלסטינים בתמורה לשחרור חטופים. בכירים ישראלים ששוחחו עם כאן חדשות אמרו: "חמאס העביר רשימה התחלתית של דרישות שחלקן מקובלות עלינו וחלקן לא ברות דיון. אנחנו מתייחסים לתשובת חמאס כנקודת התחלה למו״ם שיתנהל בתקופה הקרובה באינטנסיביות".
במוסד אישרו מוקדם יותר את קבלת התשובה מידי המתווך הקטרי, ומהארגון נמסר: "נלמד את פרטיה לעומק עם כלל הגורמים העוסקים במו"ם". גורם ישראלי התייחס לתנאים שהציב ארגון הטרור ואמר כי ישראל "לא תקבל שום תנאי להפסקת המלחמה". נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן הגיב גם הוא - "תשובת חמאס קצת מוגזמת".
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
> רשימת שמות החטופים לעזה - והמשוחררים
תשובת ישראל להצהרת חמאס היא למעשה שפיכת מים צוננים על האופטימיות שהייתה בנוגע לעסקה המתגבשת, כאשר הפרשנות שינתנה בישראל לתשובת ארגון הטרור היא שלילית. טרם האישור הרשמי שהתקבל מצד חמאס, הצהיר ראש ממשלת קטר, מוחמד אל ת'אני, במסיבת עיתונאים שערך עם שר החוץ האמריקני אנתוני בלינקן כי ארצו קיבלה את התשובה הרשמית מחמאס, והגדיר אותה "בכללותה חיובית".
עסקת החטופים | גורם ישראלי על תשובת חמאס: לא נקבל שום תנאי של הפסקת המלחמה#חדשותהערב @SuleimanMas1 pic.twitter.com/QvC8yiMC1t
— כאן חדשות (@kann_news) February 6, 2024
אל ת'אני הוסיף: "קוראים לכלל המעורבות באירועים בים האדום למתן תגובותיהם בכדי להימנע מהסלמה נוספת. המלחמה בעזה גבתה קורבנות רבים, ביניהם ילדים ונשים ולכן אנו קוראים לקהילה הבינלאומית לקרוא להפסקת אש. מאמינים בחשיבות פעילות האו"ם בכל הנוגע לסיוע ההומניטרי ברצועה, למרות החקירות שנעשות נגד מספר עובדי האו"ם (אונר"א) אי אפשר להעניש את החפים מפשע".
שר החוץ בלינקן אמר: "ראינו את תוצאות המאמצים שהביאו להפוגה ולשחרורם של 105 חטופים. לכן, יחד עם מצרים וקטר העברנו הצעה רצינית מאוד. חמאס השיבו הערב, אדון על תגובתם עם ממשלת ישראל מחר. יש עבודה רבה לפנינו. אנחנו נחושים להשתמש בכל הפוגה בכדי להתקדם לשלום קבוע שיביא לביטחון באזור".
בתקשורת הערבית דיווחו בסוף השבוע שבחמאס נוטים לקבל את המתווה לעסקת החטופים שגובש בפריז, על אף שהוא אינו מחייב הפסקה כוללת של המלחמה בעזה, אך דורשים שינויים ותיקונים אחרים. בארגון הטרור דורשים ארבעה שלבים במקום שלושה, הארכת פרקי הזמן של ההפוגות באש - וטיפול פנימי בנושא השלטון ברצועה לאחר הלחימה.
עוד בנושא