העסקה לשחרור חטופים

הטענות בחמאס כי המשא ומתן הסתיים - וההכחשות בישראל ובמצרים

הטענות בחמאס כי המו"מ הסתיים - וההכחשות בישראל ובמצרים
בכיר בארגון הטרור אמר כי השיחות בקהיר נגמרו ללא שהושגה פריצת דרך, בישראל ומצרים הודיעו: "השיחות נמשכות"
מחבר שמעון מיג'אן מחבר שמעון מיג'אן
Getting your Trinity Audio player ready...
מטה משפחות החטופים במחאה בכנסת לציון 150 ימים למלחמה
צילום: ללא קרדיט

המגעים לעסקת חטופים והמשך הלחימה בעזה: בסוכנות הידיעות רויטרס דווח היום (שלישי) כי חמאס טען שהשיחות בקהיר הסתיימו ללא פריצת דרך. בתגובה לכך, בישראל ובמצרים סתרו את אמירותיו של ארגון הטרור, והודיעו: "שיחות המשא ומתן בקהיר נמשכות".

בתוך כך, גורמים בממשל האמריקני אמרו לכאן חדשות כי "הפסקת אש שלא במסגרת עסקה משמעותה ניצחון לטרור" כך דווח היום בתוכנית הבוקר הזה בכאן רשת ב. 

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי

שמות החטופים בשבי חמאס

עמדת הממשל האמריקני ניצבת ברקע המשבר ההומניטרי החריף שלטענתם  פוקד את רצועת עזה. "רעב, אוכלים מזון של חיות", כפי שאמרה סגנית הנשיא קמלה האריס. יש גורמים ופוליטיקאים שלוחצים להפסקת אש גם ללא עסקת חטופים

המסר של השר גנץ לבכירים האמריקנים במהלך הפגישות הלילה בארצות הברית: אתם צריכים לעלות מדרגה בלחץ שלכם על המתווכות, מצרים וקטר, שיגרמו לחמאס להתגמש. "יש לכם את היכולות ללחוץ, ולהם יש את הכלים", אמר גנץ.

בפגישה אמש בוושינגטון קראה סגנית הנשיא לישראל לנקוט פעולות נוספות לאפשר הכנסת סיוע הומניטרי. האריס הביעה דאגה עמוקה מהמצב בעזה וקראה לחמאס לקבל את ההצעה שעל השולחן להפסקת אש של שישה שבועות שתאפשר שחרור חטופים והכנסת סיוע. סגנית הנשיא שבה על עמדת הממשל שיש להציג תוכנית אמינה להגנה על אזרחים לפני פעולה ברפיח.

נציגי המדינות המתווכות הציעו לחמאס לשחרר כמה חטופים ישראלים בודדים תמורת כמה ימי הפסקת אש, כדי להראות רצינות וכוונה לשחרור חטופים, כך פורסם בחדשות הערב בכאן 11.

חמאס השיב בשלילה להצעה, אך המתווכות עדיין מנסות לשכנע את חמאס לעשות כן, אף שלא מדובר בשינוי המסגרת שאושרה בפסגת פריז, אלא מהלך מקדים ל"הסכם פריז 2" העתידי. 

גורמים המעורים במשא ומתן אמרו לכאן חדשות כי "מדובר במהלך שיכול להראות לישראל שחמאס יודע היכן נמצאים החטופים ושהם רציניים בהקשר של העסקה". על אף התשובה השלילית של ארגון הטרור, המתווכות עדיין לוחצות עליו לקבל את ההצעה.

 

הפופולריים