ההתכתבות מתוך הווצאפ הממשלתי

סערת חוק הגיוס - השרים ביקשו את נוסח ההצעה, קרעי תקף: מי שלא רוצה להיות שותף שיחפש

קרעי עקץ את גלנט: מי שלא רוצה להיות שותף שיחפש
"תעלה מה שנכון לעם ישראל. מי שלא רוצה להיות שותף שיחפש לו שותפים אחרים"
מחבר מיכאל שמש מחבר מיכאל שמש
-
צילום: יונתן סינדל, פלאש 90

שר התקשורת שלמה קרעי עקץ היום (ראשון) את שר הביטחון גלנט, במהלך דיון בוואטסאפ שעסק בחוק הגיוס. מזכיר הממשלה פנה לשרים והודיע להם שברגע שתהיה טיוטת הצעה לחוק הגיוס, היא תועבר אליהם. השרים, בתגובה, דרשו לקבל את הטיוטה כבר עכשיו, כדי שיידעו על מה הם מתבקשים להצביע ביום שלישי הקרוב, במהלכו תיערך ההצבעה.

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי

בתגובה לבקשת השרים, מזכיר הממשלה הבטיח לשלוח בהמשך את הנוסח עם הסברים עליו. השר קרעי הגיב לדבריו של המזכיר, ועקץ את השר גלנט - שייעדר מההצבעה - בקבוצת הוואטסאפ הממשלתית: "תעלה מה שנכון לעם ישראל. מי שלא רוצה להיות שותף שיחפש לו שותפים אחרים".

חוק הגיוס החדש של הממשלה, כאמור, צפוי לעלות לאישור השרים ביום שלישי הקרוב. שר הביטחון יואב גלנט, המתנגד לתוכנית, לא יהיה נוכח בהצבעה, והוא צפוי לשהות בארצות הברית לצורך ביקור בזמן שחברי הכנסת יצביעו בעניין. אחד הסעיפים בחוק המוצע קובע כי גיל הפטור מגיוס לצה"ל יועלה ל-35. הדרג המקצועי באוצר ממודר לחלוטין מהמגעים על החלטת הממשלה בעניין החוק, ובכירים באוצר העבירו לממשלה מסר על כך שהעלאת גיל הפטור תגרום ל"אסון כלכלי" שיקשה על שילוב חרדים בשוק התעסוקה.

לדברי גורמים כלכליים בכירים, העלאת גיל הפטור תגרום לכך שכ-200 אלף גברים חרדים לא יוכלו לצאת לעבודה - מה שיפגע בכלכלת ישראל בצורה קשה: "תעסוקת גברים חרדים היא כבר היום האתגר הכלכלי הגדול ביותר של ישראל, העלאת גיל הפטור תתקע מקלות בגלגלים ותפגע במצב עוד יותר".

בחירת העורכת