שידור חי בכאן רשת ב:
בקואליציה כבר מכינים חלופה לשלב שבו השר בני גנץ והמחנה הממלכתי יפרשו מהממשלה, מהלך שצפוי לקרות בשבועות או בחודשים הקרובים - כך פורסם היום (רביעי) בכאן רשת ב. בכירים בקואליציה מספרים שהוחלט כי לאחר פרישתו של גנץ יוצע לשר לשעבר גדעון סער לחזור לממשלה ולהחליף אותו בקבינט המלחמה.
סער פרש לפני כמה שבועות, לאחר שלא נענתה דרישתו לקבל מקום בקבינט המלחמה, בין היתר בגלל התנגדותו של גנץ עצמו, והחשש שצירוף סער לקבינט המצומצם יגרום לפרישתו של השר בן גביר, שדרש גם הוא להצטרף לקבינט. אחרי פרישתו של גנץ, תוסר המגבלה על צירופו של סער לקבינט המלחמה, ועל כן מתכוונים בקואליציה להציע לסער להחליף את גנץ וסיעתו. במקרה כזה, גם השרים בן גביר וסמוטריץ' צפויים להצטרף לקבינט המצומצם, שכן בהיעדרו של גנץ תוסר ההתנגדות לצירופם.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
מוקדם יותר החודש התעמתו ראש הממשלה בנימין נתניהו והשר גנץ לגבי מועד קיום הבחירות הבאות. גנץ הציג את דרישתו לקיים בחירות כבר בחודש ספטמבר הקרוב, אך נתניהו סירב בתוקף.
השר גנץ כינס מסיבת עיתונאים ואמר: "במלאת שנה למלחמה יש לחזור אל העם ולבקש את אמונו". בתגובה לכך, גורם במחנה הממלכתי אמר לכאן חדשות: "אין כוונה לפרוש מיד, גם נוכח סירוב פומבי של ראש הממשלה".
בסביבת נתניהו התייחסו לדרישתו של גנץ והדגישו: "הבחירות יתקיימו באוקטובר 2026". עם זאת, במפלגות החרדיות מעוניינים בהקדמת הבחירות בתמורה לפשרה בנושא חוק הגיוס. גורמים במפלגות החרדיות מסרו לכאן חדשות: "אם גנץ יגיע איתנו להסכמה, הבחירות יוקדמו. כרגע לא מתקיים שיח משמעותי בנושא בין הצדדים".