נשיא ארצות הברית לשעבר והמועמד הרפובליקני לבחירות הקרובות, דונאלד טראמפ, התראיין היום (שלישי) למגזין האמריקני "טיים" ותקף את ראש הממשלה בנימין נתניהו: "מתקפת 7 באוקטובר התרחשה במשמרת שלו".
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
טראמפ הוסיף: "הביקורת על נתניהו מוצדקת, יש אנשים טובים מאוד שיכולים להחליף אותו". על האפשרות שגנץ יכהן כראש ממשלה, אמר: "אני חושב שבני גנץ טוב, אבל אני לא מוכן להגיד את זה. לא דיברתי איתו על זה. יש כמה אנשים טובים מאוד שיצא לי להכיר בישראל שיכולים לעשות עבודה טובה".
טראמפ נגד נתניהו? בריאיון למגזין "טיים", אמר הנשיא לשעבר כי טבח 7 באוקטובר התרחש במשמרת של רה"מ - "הביקורת כלפיו מוצדקת" | @FriedmanRomi עם הציטוטים, וגם - מה טראמפ חושב על בני גנץ?#העולם_היום עם @Yoav__Zehavi pic.twitter.com/vBr7PzzRtL
— כאן חדשות (@kann_news) April 30, 2024
הנשיא האמריקני לשעבר אמר "הייתה לי חוויה רעה עם ביבי", כשהתייחס להתנקשות במפקד כוח קודס של משמרות המהפכה, קאסם סולימאני, שהייתה אמורה להיות לדבריו מבצע משותף עם ישראל. טראמפ ציין בריאיון כי לא שלל את התניית הסיוע הצבאי האמריקני במטרה לגרום לישראל לסיים את המלחמה.
ימים אחדים לאחר מתקפת חמאס בשבת השחורה, טראמפ ביקר את נתניהו והתנהלות המודיעין במלחמה בעזה. בכנס תמיכה בו בפלורידה טען: "לעולם לא אשכח כיצד נתניהו אכזב אותנו". הנשיא לשעבר התייחס למבצע לחיסול קאסם סולימאני, ואמר: "עשינו את העבודה בעצמנו והיה שם דיוק מוחלט, עבודה מרהיבה ויפה, ואז ביבי ניסה לקחת על זה קרדיט. זה לא גרם לי להרגיש טוב במיוחד אבל זה בסדר".
בהמשך טראמפ התייחס לארגון הטרור חיזבאללה והגדיר אתו "חכם ביותר". הנשיא לשעבר קרא לשר הביטחון גלנט "הטיפש הזה" על כך שאמר: "מקווה שחיזבאללה לא יתקוף את ישראל".