הפגנות החלו הבוקר (ראשון) בירושלים לקראת ישיבת הממשלה שתיערך היום. המפגינים, רובם מפורום משפחות "הגבורה", צעדו כבדרכם למשרד ראש הממשלה במטרה להיפגש עם השרים בטרם הפגישה. "רוצים לעמוד על כך שהשרים וראש הממשלה לא ייכנעו לחמאס, שהלחימה תימשך ושכל מטרות המלחמה ימולאו במלואן", אמרו המשפחות. חלק מהשרים יצאו לשוחח עם המשפחות השכולות. חלק מהמפגינים אף קראו להתפטרותו של שר הביטחון: "לא עוד סבב, גלנט תתפטר".
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
עשרות משפחות שכולות צועדות בדרכן למשרד רה"מ במטרה להיפגש עם השרים, בדרישה ש"לא להיכנע לחמאס, שהלחימה תימשך ושכל מטרות המלחמה ימולאו במלואם"@HGoldich
— כאן חדשות (@kann_news) May 5, 2024
צילום: פורום הגבורה pic.twitter.com/I4Xo7dICwX
משפחות שכולות מפורום "הגבורה" יצאו לצעידה ממאהל "הגבורה" לעבר משרד ראש הממשלה לקראת הישיבה השבועית. מוקדם יותר הבוקר פנו המשפחות ללשכת נתניהו וביקשו לאפשר את כניסתן לפגישה על מנת להשמיע את קריאתן להמשיך את המלחמה. כשבקשתם לא נענתה, החלו המשפחות לצעוד לעבר הלשכה במטרה לפגוש בעצמם את השרים שמגיעים לישיבה ויבקשו מהם לצאת ולשמוע את דרישתם.
המפגינים קראו לשרים לצאת אליהם ולהסביר להם למה לא להיכנס לרפיח. שר התקשורת שלמה קרעי יצאה אל המפגינים מפורום "תקווה" ופורום "הגבורה" מחוץ לישיבה הממשלה וטען: "לא יהיה מתווה כניעה. ראש הממשלה התחייב וכולנו מחוייבים לחסל את חמאס ולהשיג את כל מטרות המלחמה. המשימה הקדושה של השבת החטופים הביתה תוכל להתבצע רק על ידי לחץ צבאי עוצמתי כולל כניסה לרפיח והשמדת גדודי חמאס". שר העלייה והקליטה אופיר סופר יצא למשפחות השכולות וחיזק את דרישתן. גם שר האוצר בצלאל סמוטריץ' יצא אל המשפחות השכולות ותקף את השר בני גנץ ואת השר גדי איזנקוט. שר המורשת עמיחי אליהו תקף את שר הביטחון גלנט.
הפגנת משפחות שכולות | השר סמוטריץ' יצא אל המוחים ותקף את ראש הממשלה והשרים גנץ ואייזנקוט: "לא תורידו לטמיון את הרוח הגדולה והניצחון"@VeredPelman pic.twitter.com/SDltFCLcMI
— כאן חדשות (@kann_news) May 5, 2024
שמעון אור, דוד של החטוף אבינתן אור תקף בהפגנה: "צריך להחזיר את המשילות לעזה וזה יקח עוד שנה ונביא מעמדת כוח את החטופים. אני קורא לחברי הכנסת של הליכוד, לראש הממשלה, לגנץ, לגלנט אנחנו נקבור אתכם בבית הקברות של ההיסטוריה. רה"מ אתה לא תיבחר שוב".
איציק בונצל, אביו של עמית בונצל שנפל בקרבות ברצועת עזה, אמר טרם הצעדה: "אנחנו ממשיכים בלחצים, מממשיכים בדרישות שלנו, ואנחנו פה בשביל לפקח שראש הממשלה יעמוד בהתחייבות שלו, כפי שניתנה לנו. הדרך לניצחון המוחלט עוברת ברפיח ואנו ההורים השכולים לא נשב ולא ננוח עד שנראה שצבא ההגנה לישראל הגיע לניצחון מוחלט". גרשון סריצקי, אביו של יונתן הי"ד שנפל ב-7 באוקטובר הוסיף: "ניצחון לא יבוא מעצמו. עשינו 80% מהדרך, ולא ניתן למסמס את הניצחון ברגעים האחרונים".