שידור ישיר | כאן 11
ראש הממשלה בנימין נתניהו נועד הערב (ראשון) עם ראשי הרשויות של קו העימות בצפון במשרדו בירושלים. בסוף הדיון, הצהיר: "בתחבולות תעשה לך שלום וביטחון, אבל גם מלחמה. אנחנו מחויבים להחזיר את הביטחון, ואנחנו נעשה את זה".
נתניהו טען במהלך הפגישה כי שמע את בקשותיהם של ראשי הרשויות והנחה את בכירי משרדו לשבת איתם במטרה לגשר על הפערים בין הצדדים. "נפתור את הדברים שהעליתם, אם נעמוד בכול הדברים האלו - הצפון יפרח. יש לנו דד ליין של 48 שעות להחלטה, אנחנו נסיים את זה במיידי", כך נמסר.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
> 7.10.360: פרויקט הנצחה דיגיטלי לאירועי 7 באוקטובר
מוקדם יותר היום, השר בצלאל סמוטריץ' קרא בהצהרה שנשא בצפון להציב אולטימטום לחיזבאללה, בטרם תפלוש ישראל קרקעית לשטח לבנון. "אחד הצעדים הנדרשים הם להציב אולטימטום לחיזבאללה להפסקת הירי והסגת כל כוחותיו עד מעבר לנהר הליטני. במידה שהאולטימטום לא ייענה במלואו - על צה"ל לצאת למתקפת מגן על יישובי הצפון בעומק שטח לבנון כולל כניסה קרקעית והשתלטות צבאית ישראלית על אזור דרום לבנון".
"בני גנץ הציב אתמול אולטימטום לראש הממשלה ודיבר על תחושה של דשדוש במלחמה בעזה ובצפון", אמר סמוטריץ', ותקף: "משמעות הדרישה של גנץ היא למעשה עצירת המלחמה, תבוסה לישראל והקמת מדינה פלסטינית בתכתיב אמריקאי שתסכן את קיומה של מדינת ישראל".
הוא הוסיף כי "גנץ צודק שהמלחמה מדשדשת ואינה משיגה את היעדים שהממשלה קבעה, והדשדוש הזה נמצא באחריותו ובאחריות 'קבינט הקונספציה' שפועלים כבר במשך חודשים לעצירת המלחמה, לוויתורים מופקרים ולהסכם כניעה מול החיזבאללה".
בהמשך היום צפוי ראש הממשלה בנימין נתניהו להיפגש עם ראשי רשויות מקו העימות בצפון, כדי לנסות לקדם תוכנית סיוע ליישובים. הפגישה האחרונה בין הצדדים התקיימה לפני כארבעה חודשים, אז התחייב נתניהו להציג תוכנית בתוך כעשרה ימים.
ראש המועצה האזורית מטה אשר ויו"ר פורום קו העימות, משה דוידוביץ', אמר בחודש מרץ: "אנחנו פונים במכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו עם דרישות ברורות ליישום מיידי הן בנושאים ביטחון, חינוך ותקציב לחיזוק הצפון, כמפורט במכתב. במקביל דורשים פגישה מיידית עם ראש הממשלה וצוותו. הצפון הוא זה שזקוק לסיוע הומניטרי ודומה כי ממשלת ישראל שכחה את הצפון".