חוק הגיוס צפוי לעלות היום (שני) לדיון בממשלה. השרים ידונו בערר שהגיש השר חילי טרופר על חוק הגיוס שכבר עבר בקריאה ראשונה בכנסת הקודמת. גורמים בקואליציה אמרו שהשר בני גנץ התנה פשרה בעניין חוק הגיוס כהסכמה על הליכה לבחירות, לא מבחינת קביעת מועדן, אלא שהוא מעוניין בהסכמה עקרונית עליהן.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
גנץ הכחיש אמש את דבריו של שר הביטחון יואב גלנט, והבהיר שהוא לא התנה הסכמה לחוק גיוס בקביעת מועד לבחירות. זאת לאחר ששר הביטחון טען שנציגי המפלגות החרדיות קיבלו מגנץ מסר כי לא יתמוך בחוק, אם לא יהיה מועד מוסכם על בחירות.
לקראת דיון הממשלה מחר על חוק הגיוס, גלנט מודיע שיתנגד לחקיקה ודוחק בגנץ ובחרדים לשוב למו"מ. @yaara_shapira עם תשובת גנץ והמפלגות החרדיות#חדשותהערב #כאןעםהצפון pic.twitter.com/wtm0BI3IW2
— כאן חדשות (@kann_news) May 26, 2024
לפי גלנט מדובר בפוליטיזציה שאינו מוכן לקבל, אך גנץ הכחיש את הדברים, לצד הכחשת הדיווח על כך שהתנה פשרה בהסכמה עקרונית על הליכה לבחירות. עוד הוסיף שר הביטחון כי יש עקרונות שעליהם הצדדים כבר הסכימו במגעים בעניין חוק הגיוס, ובהם שקצב השתלבות החרדים בשירות יהיה 25% בשנה הראשונה ותוך חמש שנים יגיע ל-50%, שייקבע תקציב בחוק למסלולים החרדים בצבא ושיישללו הטבות כלכליות מכלל מי שלא משרת.
לצד זאת, אמר גלנט, כי יש שלושה עקרונות שלא הגיעו לסיכום לגביהם: האם קצב ההשתלבות ייקבע בהחלטת ממשלה או בחקיקה של הכנסת, מה יהיה גובה הסנקציות הכלכליות על תקציב הישיבות בגין אי עמידה בקצב ההשתלבות, ומה יקרה אם לא תהיה התקדמות בקצב ההשתלבות כמסוכם.
מבחינת גורמים במפלגות החרדיות, סוגיית חוק הגיוס היא הנושא המרכזי שעלול להביא להפלת הממשלה, אך למרות זאת השר גלנט ממשיך להעניק לשר גנץ זכות וטו. לפי אותם גורמים, גלנט אינו מקיים שיח בעניין עם החרדים הרלוונטים למרות שהם הלכו כברת דרך והסכימו להצעת החוק שהגיש גנץ בכנסת הקודמת, הצעת חוק שהתנגדו לה אז וכינו אותה אנטישמית.