לאחר הביקורת: האב השכול שי חרמש יקרא יזכור בטקס ביום ירושלים

לאחר הביקורת: האב השכול שי חרמש יקרא יזכור ביום ירושלים
לאחר הפרסומים על כך שמזכיר הממשלה רוצה למנוע מחרמש מלהשתתף בטקס בעקבות ביקורת שהעביר על ראש הממשלה, מזכיר הממשלה חזר בו
מחבר גילי כהן מחבר גילי כהן
Getting your Trinity Audio player ready...
שי חרמש בכפר עזה
צילום: -

שי חרמש, ששכל את בנו ב-7 באוקטובר, יקרא "יזכור" בטקס הממלכתי בגבעת התחמושת ביום ירושלים. כך ביקש מזכיר הממשלה יוסי פוקס היום (שישי) ממערך הטקסים. בקשתו לאחר הפרסומים שלשכת ראש הממשלה ניסתה למנוע מחרמש מלהשתתף בטקס בעקבות דבריו הביקורתיים כלפי ראש הממשלה נתניהו.

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
רשימת שמות החטופים בעזה - והמשוחררים

לפי הפרסומים, מזכיר הממשלה פנה לו"ר עמותת גבעת התחמושת מנחם לנדאו והמנכ"ל כתרי מעוז ושלח צילום מסך של קטע מנאומו של חרמש. פוקס אמר להם: "אין סיכוי שהוא ייצג השנה... ראה מה כתב" כשמעל ההודעה צורף צילום מסך מהמאמר הביקורתי כלפי ראש הממשלה.

חבר בקבינט המלחמה השר בני גנץ תקף את ראש הממשלה בעקבות הפרסום בטוויטר: "שפל חסר תקדים, הכנסת שיקולים פוליטיים אל השכול - היא פירוק היסודות הקדושים ביותר של החברה הישראלית". שר הכלכלה ניר ברקת גם הוא תקף את המהלך: "ההתערבות הפוליטית נגד אב שכול היא חרפה ושבירת כל כללי המוסר והכבוד הישראליים כלפי משפחות שכולות".

בחירת העורכת