כאן 11
בקהיר הציעו שישראל תממן את הסיוע ההומניטרי לעזה, כלומר תקנה את הסחורות בעצמה ותכניס אותן באמצעות משאיות לרצועה. כך פורסם היום (רביעי) לראשונה בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב.
> רשימת שמות החטופים בעזה - והמשוחררים
גורם מצרי שמעורה בפרטים אמר לכאן חדשות כי בקהיר ממש לא מרוצים מקצב הכנסת הסיוע ההומניטרי שלהם לרצועת עזה מצדה של ישראל ולכן ההצעה הזאת הועלתה גם בפני האמריקנים וגם בפני הישראלים.
הגורם הוסיף והסביר כי בסופו של דבר, מבחינת מצרים, ישראל היא זאת שאחראית למצב והיא בגדר "כוח שכובש את רצועת עזה", ולכן זאת אחריותה. במצרים גם אומרים כי עד כה 70% מהסיוע ההומניטרי שנכנס לעזה מקורו במצרים.
מה הוביל למסרים ממצרים?
ההצעה המצרית הזאת נועדה להכביד את הנטל על ישראל, והיא לא נולדה בחלל ריק. בקהיר, כועסים על כך שמפגינים ישראלים חוסמים משאיות של סיוע הומניטרי שנכנסות לעזה ומגיעות ממצרים ומירדן.
הגורם המצרי ששוחח עם כאן חדשות, סיפר כי המצרים התלוננו גם בפני ישראל וגם בפני האמריקנים על כך שלטענתם, יש גורמים שלטוניים בישראל ואפילו בתוך הממשלה - שמדליפים למפגינים את נתיבי הנסיעה של המשאיות על מנת שיחסמו אותן, וזה דבר חמור.