מנהיגי מדינות ה-G7 נפגשו היום (שישי) באיטליה. בהודעת הסיכום של המפגש המנהיגים הודיעו כי הם מאוחדים בתמיכה בעסקת החטופים שהוצעה, וקראו לחמאס לקבל את העסקה שהציג נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן. כמו כן, המנהיגים בירכו את ישראל על קבלת העסקה, ועל נוכנותה להתקדם.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
בתוך כך, המנהיגים גינו שוב את מתקפת חמאס והביעו סולידריות עם ישראל וזכותה להגן על עצמה. "מגנים שימוש של חמאס באזרחים ומצרים על אובדן חיי אזרחים בשני הצדדים", נכתב בהודעתם. עוד הוסיפו: "מביעים דאגה רבה מהמספר הגבוה של האבידות האזרחיות בעיקר נשים וילדים וקוראים לכל הצדדים להגן על חיי אזרחים".
בהודעה נמסר שההחלטה המשותפת של המנהיגים קראה גם לפתוח את מעבר רפיח ולאפשר הכנסת סחורות דרך נמל אשדוד. "מדינות ה-G7 מסכימות כי יש לאונר"א תפקיד חיוני בהעברת הסיוע לתושבי עזה. ההחלטה המשותפת מגנה צעדים שנועדו להגביל את הרשות הפלסטינית ובכלל הקפאת העברת כספי המסים מישראל".

המנהיגים קראו לישראל לנקוט בכל הצעדים לשמירה על "אפיקי בנקאות פתוחה" עם הרשות הפלסטינית, לשחרר מיד את הכספים המוקפאים ולהימנע מצעדים שיקשו כלכלית על הרשות. החלטת המנהיגים הדגישה את תמיכתם בפתרון שתי המדינות ובכך שעזה והיהודה ושומרון יהיו מאוחדות תחת שלטון אחד.
לפיכך, הסבירו המנהיגים ש"על הצדדים להימנע מפעולות חד צדדיות שיחבלו בפתרון של שתי מדינות, כולל הרחבה של התנחלויות ואישור של מאחזים לא חוקיים". בחלטתם גינו גם אלימות של מתנחלים קיצונים נגד פלסטינים. באשר ללבנון כתבו: "מביעים דאגה מיוחדת מהמצב לאורך הקו הכחול וקוראים לכל הצדדים לפעול בריסון כדי להימנע מהסלמה נוספת בהתאם להחלטה 1701".
בעניין איראן נאמר בהודעה המשותפת: "על איראן להפסיק את פעילותה מערערת היציבות באזור, להפסיק את פעילותה הגרעינית ולעמוד בדרישות הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית, להפסיק לסייע צבאית לרוסיה במלחמתה באוקראינה ולהפסיק את הפרות זכויות האדם באיראן". כמו כן, נאמר כי מדינות ה-G7 עומדות מוכנות להטיל עיצומים נוספים על איראן ולפעול באמצעים נוספים נגדה, אם זו תמשיך בפעילותה מערערת היציבות באזור.