הממשלה דנה היום (ראשון) בהארכת שירות החובה ומהר מאוד הגיע הדיון למתקפה של השרים על שר הביטחון יואב גלנט, שלא נשאר חייב. שר התקשורת שלמה קרעי טען שהסכמה רחבה היא פתח לחבר הכנסת בני גנץ שיפיל את הממשלה, ושר הביטחון השיב: "עושים פוליטיקה במקום להגיע להסכמות.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
הציטוטים מהדיון
השר קרעי לשר גלנט: "מגיע לכאן שר הביטחון ודורש דבר שחשוב לביטחון המדינה. זה חשוב לכולנו. אבל את זה הוא מוכן להעביר גם בלי האישור של גנץ. אבל חוק אחר שגם צפוי לגייס חיילים, שאם לא יעבור, יגרום למלחמת עולם, בין היתר בגלל החוק הזה, ויביא להפלת הממשלה, מה שיפגע בביטחון המדינה וייתן ניצחון לסינוואר, כאן אומר שר הביטחון - 'בלי אישור של גנץ אני לא מוכן' - הכיצד?"
השרה גילה גמליאל: "זה מה שיש לנו להגיד?"
השר קרעי: "כבר יצאת בטריקת דלת, מוזמנת לצאת שוב".
קרעי לגלנט: "הסכמה רחבה זה שם קוד לתת לגנץ פתח להפלת הממשלה".
השרה עידית סילמן: "אני מסכימה. בממשלה הקודמת שהייתי בה, אף אחד לא חיפש הסכמה רחבה. גם לא שר הביטחון גנץ".
השר גלנט: "מול האיום הגובר בצפון - מסרבים להאריך את שירות הסדיר, מול הטרור ביו"ש - מסרבים להאריך את גיל הפטור ממילואים, מול התוקפנות האיראנית - עושים פוליטיקה במקום להגיע להסכמות".
השר אלי כהן: "בתור שר האנרגיה אני פונה אליך שר הביטחון שתקדיש את אותה האנרגיה שאתה מקדיש להארכת השירות ל-36 חודשים בשביל להעביר את חוק הגיוס"
גלנט: "האיום גובר והסד"כ יורד, איך אתם רוצים שצה"ל ימשיך להילחם?"
קרעי: "איך את הארכת השירות הסדיר אתה מסכים להעביר ככה ובחוק הגיוס אתה מתעקש על ההסכמה של גנץ?"
גלנט: "יש הבדל בין הצורך לגייס חיילים לבין הצורך לפטור אנשים משירות".
נתניהו תקף את גלנט: "מה שאתם עושים עם חוק הגיוס זה שיא הציניות והפוליטיזציה. יש חוק. מגדיל משמעותית את גיוס החרדים. הצורך לתת לבני גנץ את הווטו זה פוליטיקה. הם לא רוצים גיוס חרדים, הם רוצים משבר".
נתניהו הוסיף: "הפלת הממשלה על רקע חוק הגיוס תעצור את שחרור החטופים".
גלנט הגיב בחריפות: "זוהי שעה רגישה - צריך לעשות הסכם להשבת החטופים. הניסיון הפוליטי לקשור בין שחרור החטופים לבין פטור מגיוס לחרדים הוא מסוכן וחסר אחריות".
השרים קיבלו סקירה בנושא זה, ואף בעניין שינויים נוספים בחוק המילואים משר הביטחון יואב גלנט. הוראת השעה שביקשו לאשר בממשלה להארכת שירות המילואים לא אושרה על ידי הכנסת. עם זאת, במערכת הביטחון דרשו לקדם את שתי ההצעות, בשל הצורך בכוח אדם בצה"ל. ההצעה להארכת שירות הסדיר זכתה הן להתנגדות פוליטית והן להתנגדות ציבורית.
בפעם האחרונה שהיה דיון בוועדת החוץ והביטחון, יו"ר הוועדה יולי אדלשטיין, לא העלה להצבעה את חקיקת הארכת שירות המילואים, משום שאין הסכמה רחבה. מדובר בהוראת שעה להעלאת גיל הפטור ממילואים לגיל 41 במקום 40, וקצינים לגיל 46 במקום 45.