ברקע המגעים לעסקת חטופים שמתקיימים בפסגת שמתקיימת בדוחא, קיימות כמה נקודות מחלוקת בין ישראל לארגון הטרור חמאס, ובהן מנגנון סיום המלחמה, מספר המחבלים שישוחררו וזכות הווטו של ישראל על זהותם, פינוי ציר פילדלפי ומעבר רפיח, ועיתוי תחילת שיקום הרצועה - כך פורסם הערב (רביעי) בחדשות הערב בכאן 11.
מתקרבים לרגעי ההכרעה בקטר: מקורות ישראלים אומרים כי נקודות המחלוקת במו"מ לעסקה הן מנגנון סיום המלחמה, מספר האסירים ופינוי הצירים ברצועה | @SuleimanMas1 עם פרטי הנקודות שנידונו בדוחא#חדשותהערב עם @TaliMoreno_ pic.twitter.com/G2zoh2qoa9
— כאן חדשות (@kann_news) July 10, 2024
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
> רשימת שמות החטופים בעזה - והמשוחררים
הפסגה בקטר נועדה לגבש פתרונות לסוגיות אלה, כאשר ברצונה של ישראל לשחרר כמה שיותר חטופים חיים העונים להגדרה של שחרור הומניטרי. גורם ביטחוני מסר לכאן חדשות: "כשיש משא ומתן נמשיך להיות עם הרגל על הגז". חמאס אישר היום באופן פומבי כי מאז שהגיש למדינות המתווכות את תיקוניו לגבי מתווה שחרור החטופים, הוא אינו התגמש בדבר. כחלק מכך, דובר חמאס בלבנון הבהיר כי הארגון לא מוכן להיכנס לפרטי המתווה לפני שישראל תחזיר את תשובתה אליו.
פסגת המו"מ בקטר יצאה לדרך: מטרת הפסגה היא גיבוש פתרונות לסוגיות שבמחלוקת. התקדמות נרשמה בשיחות על ציר פילדלפי ומעבר רפיח - אך הן לא נעשו מול חמאס. גורם ביטחוני אמר כי כאשר יש מו"מ, על ישראל "להיות עם הרגל על הגז" | @gilicohen10#חדשותהערב עם @TaliMoreno_ pic.twitter.com/lgOkwQb7R6
— כאן חדשות (@kann_news) July 10, 2024
הקבינט המדיני-ביטחוני יתכנס מחר, ושם צפויים השרים צפויים לדרוש מראש הממשלה בנימין נתניהו לקיים דיון על הוויתורים של ישראל במסגרת עסקת החטופים ולהציג את תשובת חמאס.

במקביל לשיחות המשא ומתן, ישראל מנסה ללחוץ על אחת הנקודות הכי רגישות של חמאס - פינוי כלל האוכלוסיה מהעיר עזה דרומה לכיוון אזור דיר אל בלח. אולם, אין הדבר מעיד בהכרח כי ישראל מתכננת לבצע מבצע צבעי גדול בקרוב. עם זאת, לישראל מנופי לחץ נוספים על ארגון הטרור, ובהם המשך השהייה בציר פילדלפי שאוטמת את נתיבי ההברחה האזרחיים והצבאיים של חמאס, והמסדרון בציר נצרים שמבתר את הרצועה.
האמריקנים מקדמים את סוגיית "היום שאחרי"
ברברה ליף, בכירה במחלקת המדינה האמריקנית, הגיעה לאזור ותבקר באיחוד האמירויות, קטר, מצרים, ירדן, ישראל והרשות הפלסטינית כדי לקדם את סוגיית "היום שאחרי" ולהביא לקונצנזוס אזורי בסוגייה. גורמים המעורים בפרטים מסרו לכאן חדשות: "הממשל האמריקני מנסה להביא לקונצנזוס אזורי בנוגע לבניית שלטון אזרחי בעזה ומימון שיקום הרצועה. הממשל מנסה לגבש מסמך בין מספר מדינות".
האצת השיח על ידי האמריקנים בנושא נובעת בשל העובדה שישראל קרובה לסיים המבצע הצבאי ברפיח, ובשל האפשרות לקיום הפסקת אש ארוכה שתגיע במסגרת ביצוע עסקת חטופים.