סיעת יהדות התורה בכנסת קיימה היום (רביעי) דיון דחוף בעקבות הוראת היועצת המשפטית לממשלה לבטל את הסיבסוד עבור מעונות היום של ילדים חרדים. חברי הסיעה דורשים מהממשלה לקבל החלטה בישיבתה הקרובה ביום ראשון להמשיך את מתן הזכאות למעונות היום.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
חברי הסיעה הדגישו כי מדובר באלפי ילדים במאות מעונות יום ברחבי הארץ, וכי ההרשמה לשנת הלימודים הקרובה כבר הסתיימה לפני מספר חודשים. לטענת חברי הסיעה, המשך הסובסידיה יאפשר לנשים החרדיות שעובדות בזמן שבני זוגם לומדים תורה להמשיך בעבודתן ולפרנס את משפחותיהן, וימנע קריסה אפשרית של מעונות היום.
בהמשך לדיון הדחוף שקיימה סיעת יהדות התורה, יו"ר הסיעה ח"כ יצחק פינדרוס שיגר מכתב רשמי למזכיר הממשלה, יוסי פוקס, בדרישה להמשיך את מבחני התמיכה במעונות היום ללא שינוי בשנת הלימודים הקרובה.

במכתבו, פינדרוס מדגיש את הדחיפות בקבלת החלטה ממשלתית לנוכח תחילת שנת הלימודים הקרבה, ומזהיר מפני הפגיעה הצפויה במשפחות החרדיות, במעונות היום ובשוק התעסוקה. הפנייה מגיעה על רקע החלטת היועצת המשפטית לממשלה להפסיק את הסבסוד למשפחות בהן האב מחויב בגיוס, החלטה שעוררה מחאה חריפה בציבור החרדי.
ביום ראשון האחרון, היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, קבעה כי על המדינה להפסיק את מימון מעונות היום למשפחות חרדיות בהן האב מחויב בגיוס לצה"ל. ההחלטה התקבלה בעקבות פסיקת בג"ץ מיולי 2023, שביטלה את הפטור הגורף מגיוס לבני הציבור החרדי. לפי הערכות, כ-6,700 משפחות צפויות להיפגע מהחלטה זו.
במכתב ששלח המשנה ליועמ"שית, ד"ר גיל לימון, לשר העבודה יואב בן צור, הוסבר כי המדינה אינה מוסמכת עוד לעודד באמצעות מימון ממשלתי לימודים תורניים של מיועדים לשירות ביטחון. עם זאת, צוין כי ההחלטה לא תשפיע על סדר קבלת הילדים למעונות היום ולמשפחתונים לשנת הלימודים תשפ"ה, אלא רק על סבסוד שכר הלימוד.
עוד בנושא
בנוסף, הסיעה דנה בסוגיית עליית יהודים להר הבית. חברי יהדות התורה מחו על עלייתם של שרים, ובפרט השר איתמר בן גביר, להר הבית. לדבריהם, מדובר בפעולה המנוגדת לאיסור ההלכתי ולפסיקת גדולי ישראל והרבנות הראשית מאז קום המדינה.