היועמ"שית: קידום רפ"ק מאיר סוויסה מנוגד לדין

היועמ"שית: קידום רפ"ק מאיר סוויסה מנוגד לדין
מיארה דרשה הבהרות בנוגע למינוי, בן גביר תקף: "המינוי לא יבוטל, שתפנה לבג"ץ"
מחבר תמר אלמוג מחבר תמר אלמוג
Getting your Trinity Audio player ready...
בן גביר היועמ"שית גלי בהרב מיארה
צילום: מרים אלסטר וחיים גולדברג, פלאש 90

היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, התייחסה לקידום רב פקד מאיר סוויסה לדרגת סגן ניצב: "לא ניתן מבחינה משפטית לקדם את רפ"ק סוויסה בדרגה או למנות אותו למפקד תחנת המשטרה בדרום תל אביב. כניסתו לתפקיד או ענידת הדרגות - בניגוד לדין".

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי

עוד כתבה היועמ"שית במכתב שנשלח ליועץ המשפטי של המשרד לביטחון לאומי: "בשלב הנוכחי ועד לקבלת המלצה מעודכנת ממפכ"ל המשטרה, לא ניתן מבחינה משפטית לקדם את רפ"ק סוויסה בדרגה או למנותו, אבקש שהדברים יובהרו בהקדם האפשרי".

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, מיהר לענות למיארה ואמר: "המינוי של סוויסה לא יבוטל. אם היועמ"שית רוצה לבטל את המינוי היא מוזמנת ללכת לבג"ץ. היועמ"שית היא גורם ממליץ ולא גורם מחליט ולכן סוויסה הוא סגן ניצב ומפקד תחנת תל אביב - דרום. המכתב של אנשי היועצת רצוף באי דיוקים ועובדות לא נכונות".

השר בן גביר קידם ביום חמישי את רב פקד סוויסה לדרגת סגן ניצב, זאת בניגוד להחלטת סגל הפיקוד במשטרה. במסגרת הקידום, סוויסה יפקד על תחנת תל אביב דרום.

על פי ההחלטה שהתקבלה, סוויסה שנאשם בגין עבירות של השלכת רימוני הלם נגד מפגינים, לא היה אמור לקבל דרגה עד אשר ייסגר התיק נגדו. אך השר בן גביר נקט בצעד מפתיע ובחר לקדמו. השר בן גביר אמר בטקס הענקת הדרגות: "אני עד לשיימינג שעשו לסוויסה. לא אתן לרוחות הרעות וללחצים לשנות ולהשפיע עליי. אני עומד ואומר - אני נותן לך גב".

 

הפופולריים