ראש המוסד דדי ברנע הוא זה שאמר בימים האחרונים למתווכות במשא ומתן כי ישראל מתעקשת על שמירה נוכחותה בציר פילדלפי בשלב הראשון של העסקה, אך מוכנה לסגת ממנו בשלב השני. אמש דווח בחדשות הערב בכאן 11 כי המסר הזה הועבר למתווכות, והיום (רביעי) ניתן לפרסם כי ברנע הוא זה שהעביר את המסר.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
> רשימת שמות החטופים בעזה - והמשוחררים
הדברים נאמרו למרות דבריו של ראש הממשלה בנימין נתניהו שלפיהם הציר "קובע את כל עתידנו". על פי הפרסום, לשכת רה"מ לא הכחישה את הדברים אך מסרה כי הקבינט לא דן בשלב השני. יש לציין שגם השלב הראשון כלל לא עלה לדיון בקבינט, רק אותן מפות במסמך ההבהרות שאושרו בחמישי שעבר.
למרות הצהרות נתניהו, בכיר ישראלי מסר למתווכות: "ישראל מסכימה לסגת מציר פילדלפי בשלב השני של העסקה". לשכת רה"מ לא הכחישה | הפרסום הראשון של @gilicohen10 מתוך #חדשותהערב pic.twitter.com/nUNfYURSfn
— כאן חדשות (@kann_news) September 3, 2024
מערך ההסברה העביר לשרים את רשימת המסרים העדכנית, הכוללת התייחסות לציר פילדלפי - הגם שישראל מוכנה לסגת ממנו בשלב השני. המסר שנכתב לשרים: "הנוכחות בציר פילדלפי היא עניין מדיני אסטרטגי. ציר פילדלפי, המפריד בין רצועת עזה למצרים, משמש כצינור החמצן של ארגון הטרור חמאס, להחדרת חימוש ואמצעי לחימה בהכוונה ובמימון איראני".
במקביל, גורמים במדינות המתווכות פנו בימים האחרונים לבכירים ישראלים כדי לגשש ולבחון אם ישנו סיכוי להתגמשות ישראלית נוספת בשלב הראשון של עסקת החטופים - בין היתר בסוגיית ציר פילדלפי. ארצות הברית, מצרים וקטר מקיימות שיחות משמעותיות בימים האחרונים במטרה לגבש מתווה פשרה להפסקת אש ולשחרור חטופים.
כוונתן של המתווכות היא לפרסם את המתווה בצורה פומבית, ככל הנראה על ידי הנשיא ג'ו ביידן, עד יום שישי. לכן נסע ראש המוסד ברנע לדוחה השבוע, וייתכן שהשיחות שם יימשכו בימים הקרובים.
עוד בנושא